Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn houdt enquête over brede school

In de tweede helft van januari houdt de gemeente Apeldoorn een onderzoek naar de bekendheid van de brede school. Met de enquête wil de gemeente onderzoeken of inwoners van Apeldoorn de huidige vijf brede scholen en het aanbod aan voorzieningen kennen. De enquête wordt uitgezet onder 3700 gezinnen met kinderen jonger dan12 jaar die in de buurt van een van de bestaande brede scholen wonen.

Naar verwachting zijn de resultaten van de enquête medio april bekend, welke vervolgens gebruikt worden voor een betere afstemming op de wensen in de verschillende wijken. Op deze manier dragen de mensen die de enquête invullen bij aan een betere wijk voor zichzelf en de kinderen. In de enquête staan vragen over voorzieningen in de buurt en op school, het fenomeen brede school, vragen over de gezinssituatie en algemene vragen over schoolgaande kinderen.

De brede school is een samenwerkingsverband van scholen en verschillende instellingen als: Markant (cultureel-educatief centrum), Wisselwerk (coördinatie), Bibliotheek, Accres (verhuur accommodaties, sport- en spelmateriaal) ROC Aventus (taallessen), Jeugdzorg (hulp jongeren en ouders), Opvoedwinkel, CNME (milieulessen), OOK (kinderopvang), Alert (maatschappelijk werk), Thuiszorg (hulp aan huis), GGD (gezondheidsinformatie), Perspectief (onderwijsondersteuning), Politie (veiligheid buurt) en de gemeente Apeldoorn (regie en financiering). Het doel van de samenwerking is het schoolgebouw en de school een grotere functie in de wijk te geven waarbij ouders en kinderen een grote inbreng hebben. De verschillende organisaties en ouders bouwen zo een vertrouwensband op en komen gezamenlijk tot steeds meer initiatieven. Brede scholen zijn er in de wijken Zuid, de Maten, Anklaar, Sprenkelaar en Woudhuis.

Aan de enquête is tenslotte een prijs verbonden. Twee gezinnen maken kans op een jaarabonnement voor Apenheul.


Voor het laatst bijgewerkt op: 15-jan-2004 01:16