Rotterdam Airport



Rotterdam Airport directeur wint Rotterdam Marketing award

De directeur van Rotterdam Airport, de heer R. Wondolleck, heeft woensdag 14 januari jl. uit handen van burgemeester Opstelten de 'Rotterdam Marketing Award, een bijzondere en eervolle onderscheiding ontvangen.

Een vakkundige jury heeft de heer Wondolleck op verzoek van de gemeente Rotterdam voor deze onderscheiding unaniem geselecteerd uit een aantal genomineerden. De onderscheiding werd voor de derde keer uitgereikt. Degenen die de prijs ontvangen, moeten zich hebben onderscheiden in bijzondere verdiensten voor Rotterdam en regio.

De heer Wondolleck kreeg de onderscheiding omdat hij in de afgelopen jaren, maar natuurlijk ook nu nog iedere dag, volgens de jury een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de economische ontwikkeling van Rotterdam door het stimuleren van de toeristische industrie. Met name door de Transavia transactie worden Rotterdam en de regio nu ook internationaal heel nadrukkelijk op de kaart gezet, waarbij het grote aantal verwachte passagiers een enorme regionale impact zal hebben.

De heer Wondolleck wordt ook gewaardeerd om het feit dat hij de luchthaven, die ooit zou moeten sluiten, door een heel moeilijke politieke situatie heeft geloodst en deze vanuit een uitzichtloze positie door een hoge mate van strategische visie en persoonlijke inzet tot een succes heeft weten te maken en deze rol bovendien op persoonlijke en betrokken wijze vervult voor zowel medewerkers als externen. Bovendien heeft hij in dit politieke dossier zeer moeilijk verenigbare standpunten tot een geheel weten te smeden en tot een goed eindresultaat weten te leiden.