Ingezonden persbericht


COLT Telecom en Zen verbinden Londen en Manchester

Londen/Amsterdam, 15 januari 2004 - COLT Telecom levert een 2,5 Gigabyte telecommunicatieverbinding tussen Londen en Manchester aan Zen Internet, de grootste zakelijke Internet Provider in de UK. COLT heeft om deze verbinding te realiseren haar Manchester glasvezelnetwerk aangesloten op Zen's Telecity co-locatie. COLT s oplossing vergroot de mogelijkheid voor Zen om op hoge snelheid voice- en dataverkeer te sturen tussen zakelijke locaties in Londen en Manchester.

Dergelijke voorzieningen zijn voor de toekomst van Manchester van groot belang. Naar verwachting zullen de zakelijke activiteiten in de stad in 2004 bovengemiddeld groeien. Het laatste jaar hebben veel buitenlandse investeerders kantoorruimte gekocht en de promotie van de stad als Knowledge Capital of the world moet nog meer investeerders en grote bedrijven aantrekken.

COLT is een belangrijke speler bij de uitbreiding van zakelijke omgevingen. Het bedrijf heeft een eigen 20.000 kilometer lang breedband glasvezelnetwerk dat meer dan 9.000 gebouwen verbindt in 32 steden in 13 landen.

Uit een recent onderzoek door Telegraphy kwam COLT naar voren als de aanbieder met de meeste aangesloten co-locaties in Europa, met 41 sites in grote Europese steden. Dit is 11 meer dan de nummer twee uit dit onderzoek. De toevoeging van Telecity Manchester onderstreept de sterke positie van COLT in dit segment en betekent dat COLT nu een directe glasvezelverbinding heeft met alle 9 Telecity faciliteiten in 7 Europese steden.

COLT Telecom
COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatiediensten. COLT heeft meer dan 17.000 netwerk services en Data Centre Solutions klanten. Het bedrijf heeft een eigen 20.000 kilometer lang breedband glasvezelnetwerk dat meer dan 9.000 gebouwen verbindt in 32 steden in 13 landen. Het netwerk wordt ondersteund door points of presence in de Europese en mondiale zakelijke centra. COLT biedt haar klanten, die te vinden zijn in alle sectoren van industrie, financiële en zakelijke dienstverlening en overheid, hoogwaardige end-to-end netwerkbeveiliging, betrouwbaarheid en service.

De aandelen van COLT Telecom Group plc worden verhandeld op de London Stock Exchange (CTM.L) en Nasdaq (COLT). Meer informatie over COLT en haar producten en diensten kunt u vinden op www.colt-telecom.nl

Noot aan redacteur: COLT moet altijd in HOOFDLETTERS worden gespeld.

Handelsmerk: COLT is een geregistreerd handelsmerk.

Zen Internet

Zen Internet, opgericht in 1995 en een van de eerste Internet Service Providers in de UK, levert een breed scala hoogwaardige diensten (o.a. DSL breedband, hosting, website design en e-commerce oplossingen) aan de zakelijke en thuis gebruiker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Brigitte Buijs
Manager Campaigns COLT Telecom BV
Telefoon: 020-888 20 20
Email: brigitte.buijs@colt-telecom.nl

Stefan de Krijger
PR Force Nederland
Telefoon: 0251 211 322
Email: sdekrijger@prforce.nl

Stefan de Krijger
PR Force Nederland
Breestraat 2 - D
1941 EJ Beverwijk
T. +31 (0) 251 - 211 322
F. +31 (0) 251 - 220 111
GSM: +31 (0)6 51757788
E. sdekrijger@prforce.nl
www.prforce.com