Politie Drenthe

Afperser aangehouden

Emmen 15-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

COEVORDEN De politie heeft, met een aanhouding van een 32-jarige Coevordenaar, een afpersingszaak opgelost.

Op 20 december werd bij een 55-jarige inwoner van Coevorden een brief bezorgd, waarin een bedrag van 30.000.- euro geëist werd. Dit geld zou op een bepaalde plaats in Coevorden afgeleverd moeten worden. Bij het niet voldoen aan de eisen van de afperser, zou het 6-jarige kleindochtertje van het slachtoffer iets overkomen. Het meisje werd met de dood bedreigd.

Het ingestelde onderzoek leverde niets op en op 29 december kreeg het slachtoffer een nieuwe brief waarin opnieuw hetzelfde bedrag werd geëist en weer werd daarin het kleindochtertje met de dood bedreigd. Duidelijk was nu in de brief gesteld dat het bedrag op oudejaarsavond op een bepaalde plaats gedeponeerd moest worden.

Voordat het zover kwam, had de politie voldoende gegevens verzameld om de 32-jarige man Coevorden als verdachte aan te houden.

De man heeft bekend en had dit gedaan omdat zijn financiële positie erg slecht was. De verdachte had dit slachtoffer alleen uitgekozen, omdat hij meende dat deze wel een paar euros kon missen.

Daar het onderzoek is afgerond en er geen gronden aanwezig zijn op kans van herhaling, is de verdachte inmiddels op last van de officier van Justitie in vrijheid gesteld.

Roel Hallink, tel.: 0591-662014