Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Aftrap campagne Kindertelefoon

De Kindertelefoon gaat met een bus door Nederland toeren. In de bus, met het opschrift 'Dit zijn wij, wie ben jij?' kunnen kinderen kennis maken met de telefoon waar ze met problemen naar toe kunnen bellen, maar ook is er de mogelijkheid om er met elkaar te chatten.

De organisatie viert met deze campagne haar 25-jarig bestaan. Vandaag werd in Hilversum het startsein gegeven voor het jubileumjaar. Bekende Nederlanders, waaronder de presentatoren Jochem van Gelder en Angela Groothuizen en het Tweede Kamerlid Femke Halsema (Groen Links), zullen zich tijdens het jubileumjaar op diverse manieren voor de Kindertelefoon inzetten.

Jubileumbus

Maandag werd door cabaretier Dolf Jansen in Hilversum de campagne-activiteiten van de organisatie bekend gemaakt. De jubileumbus gaat langs elke Kindertelefoonvestiging. Het doel van deze actie is om de aandacht te vestigen op het bestaan van de organisatie. Ieder filiaal heeft zijn eigen programma. Dit programma kan verschillen tussen het afleggen van een schoolbezoek tot aan een actie in de Efteling.

De Kindertelefoon begon in 1979 als een initiatief van Amsterdamse ouders om kinderen met vrijwillige hulpverleners over hun problemen te laten spreken. Inmiddels is de telefoondienst een landelijk succes. Per jaar bellen 130.000 kinderen met vragen over uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld over verliefdheid, pesten en mishandeling.
---


---

Laatst gewijzigd: 15-01-2004