Drempels weg


Kritiek op of vragen over Drempels Weg?

Kom met ons praten!

15-01-2004
Bron: Drempels Weg
Na de bijeenkomst in Den Haag van 15 december jl., hebben wij veel reacties ontvangen. Niet alle reacties zijn positief. Vooral op het forum van Anderslezen.nl is kritiek op Drempels Weg. Graag nodigen wij critici en andere geĂŻnteresseerden uit om met ons van gedachten te wisselen over (de toekomst van)Drempels Weg. Hieronder lees je de uitnodiging.

'Drempels Weg kenmerkt zich door grote vrijblijvendheid, mooie manifestaties en een uitgekiend publiciteitsbeleid. Dit laatste is met name gericht op de subsidiegever. Maar ook wij klanten krijgen de wervende teksten, zonder dat een en ander echter iets oplevert. Nu schermen ze met 300 intentieverklaringen van bedrijven en instanties om hun websites toegankelijk te maken voor gehandicapten. Niemand is daarop echter aanspreekbaar.'

Dit is een passage uit een mailtje, dat wij onlangs ontvingen van iemand met een visuele handicap.
De tekst is duidelijk; Drempels Weg draagt, volgens de auteur, niet bij aan een toegankelijk internet voor mensen met een handicap.

Discutabel
Zijn er meer mensen (met een handicap) die ook deze mening zijn toegedaan? We hebben begrepen dat de discussie over het discutabele succes van Drempels Weg in ieder geval wordt gevoerd op enkele sites, speciaal gericht op mensen met een visuele handicap. Maar wellicht zijn er ook andere mensen die het hiermee eens zijn.

Aanmelden
Kortom, heb jij kritiek op de werkwijze van Drempels Weg of betwijfel je het nut van Drempels Weg, dan nodigen we je graag uit om hierover te komen praten met het projectteam van Drempels Weg op donderdag 5 februari tussen 11.00 en 12.30 uur op de Hengeveldstraat 29 te Utrecht (bij de Nieuwe Media Groep). Je kunt je tot vrijdag 30 januari aanmelden via info@drempelsweg.nl .

Samenwerken
De doelstelling van Drempels Weg tot nu toe is het bewust maken van website-eigenaren en gebruikers van de noodzaak van een toegankelijk internet voor iedereen, inclusief mensen met een handicap. Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid gaat zich vanaf dit jaar met name richten op de daadwerkelijke toegankelijkheid. Wij zijn ons er zeer van bewust dat dit niet haalbaar is zonder de medewerking en steun van internetgebruikers. Daarom willen wij graag van jullie horen wat de eventuele kritiek is op de campagne en vooral hoe we die kritiek kunnen gebruiken om het samen beter aan te pakken. Ook zijn we zeer benieuwd naar jullie mening over onze plannen voor 2004.

Tot 5 februari!

Namens het projectteam Drempels Weg,

Esther de Bruijn
Projectleider Drempels Weg