Drempels weg


Ambassadeurs Utrecht aan de slag!

15-01-2004
Het is zover. De eerste regionale campagne van 2004 is van start gegaan.
In het stadhuis van Utrecht installeerde burgemeester Annie Brouwer donderdag 15 januari de de ambassadeurs Elwin Aarsman, Mark van Bueren en Betty Neuzerling.
Een van de eerste activiteiten van de kersverse ambassadeurs was het te woord staan van de pers.

De bijeenkomst in het Utrechtse stadhuis verliep in een prettige sfeer. De ambassadeurs legden de burgemeester Brouwer uit waarom internet zo belangrijk voor hen is en welke drempels zij daarbij tegenkomen.

Drempels
Elwin Aarsman, visueel gehandicapt, vertelde dat hij met zijn schermvergrotingsprogramma 1/8 deel van het scherm ziet dat zienden zien. Het is voor hem dan ook belangrijk dat een site logisch is opgebouwd. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Mark van Bueren die lijdt aan een progressieve spierziekte. Mark is snel vermoeid en het is voor hem makkelijker als links groot zijn en hij makkelijk zijn weg kan vinden op de site.
Betty Neuzerling, onze verstandelijk gehandicapte ambassadeur, vertelde dat zij graag e-mailt met haar broer in Oostenrijk en dat ze het soms lastig vindt haar weg te vinden op een site. Zeker als er veel Engelse woorden in staan.

Uitnodiging
De burgemeester was erg onder de indruk van de verhalen van de ambassadeurs. Ze was erg benieuwd naar wat ze van de site van de gemeente Utrecht vonden. Tot haar vreugde was Elwin daar zeer positief over. De burgemeester nodigde vervolgens de ambassadeurs uit hun aan- en opmerkingen over de site door te geven aan de verantwoordelijke wethouder, de heer T. Gispen. Dat gaan de ambassadeurs de komende 6 weken zeker doen!

Zin
Nadat afscheid van de burgemeester was genomen werden nog diverse vragen van journalisten beantwoord en vertrokken de ambassadeurs. Op 3 maart melden zij zich weer in het stadhuis. Hopelijk ontmoeten zij daar dan vele intentieverklaarders. Aan de ambassadeurs zal dat niet liggen. Zij hebben er zin in!