Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Desly Hill Bondscoach Nationale Skeelerselectie

Desly Joy Hill uit Perth is benoemd als nieuwe bondscoach van de Nationale selecties van de Skatebond Nederland. Zij vervangt Johnny Colpaert die twee jaar lang de senioren begeleidde. De aanstelling van Desly Hill is voor een periode van zeven maanden en loopt af na de Wereldkampioenschappen in september in Pescara, Italië. Wel is er een optie voor nog twee jaar opgenomen.

De invulling van het begeleidingsteam zal de komende dagen worden uitgewerkt en bekend gemaakt. Desly Hill (31) is na een lange, succesvolle carrière als inline speedskater, waarbij zij haar land Australië dertien keer heeft mogen vertegenwoordigen, bondscoach geweest van het Nationale Australische team van 1999 tot en met 2002. Daarnaast heeft zij reeds vele jaren ervaring in de begeleiding en coaching van diverse pro teams over de gehele wereld.

De voorzitter van de SBN Harry Oosterhuis: "De internationale ervaring van Hill gecombineerd met de potentiële toppers die we in Nederland hebben, geeft ons een goede uitgangspositie om medailles te behalen tijdens het Europees Kampioenschap in augustus in Nederland en andere internationale kampioenschappen."

Desly Hill: "I love the way the racing is in Holland and I like the people a lot. I think its very professional and I would love to work for an organisation like yours. I think I can make a difference to your skaters and coaches by giving a new and different outlook to how things can be achieved. I certainly have confidence that I can help the level and results improve."

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN
tel.: 0525-659130 of 06-22508593

E-mail: henk@skatebond.nl


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl