Ingezonden persbericht


CommVault introduceert QiNetix 5.0 voor geïntegreerd databeheer

Nieuwe module DataArchiver voor archivering data volgens wet- en regelgeving

Utrecht, 15 januari 2004 - CommVault Systems, leverancier van geïntegreerde enterprise databeheeroplossingen lanceert CommVault QiNetix 5.0 voor geavanceerde databescherming. Met QiNetix 5.0 kunnen organisaties gegevens beheren gedurende hun levenscyclus via geïntegreerde functies als backup en herstel, migratie, archivering, replicatie en opslag. Het gebruik van QiNetix 5.0 verlaagt ICT-kosten en optimaliseert ICT-services zodat de beschikbaarheid van data tegen een maximale ROI is gewaarborgd.

QiNetix 5.0 omvat onder meer nieuwe software voor DataArchiver en nieuwe oplossingen om te voldoen aan internationale wet- en regelgeving op het gebied van databescherming. De belangrijkste features van QiNetix 5.0:

- Nieuwe toevoeging: DataArchiver 5.0 - biedt klanten complete controle over analysemogelijkheden en toegang tot Microsoft Exchange-e-mail met het oog op wet- en regelgeving of andere zakelijke behoeften. De software biedt full content-zoekmogelijkheden en kan alle inkomende en uitgaande e-mail opslaan en monitoren. Met de DataArchiver-software kunnen bedrijven automatisch belangrijke e-mail-content archiveren, de levenscyclus van kopieën op basis van robuust beleid beheren en zoek- en analysemogelijkheden combineren met beveiligde toegang. Net als de andere applicaties binnen de QiNetix-suite, maakt DataArchiver gebruik van de Common Technology Engine (CTE) van CommVault om de kosten voor inzet en beheer lager te houden dan bij het gebruik van afzonderlijke oplossingen.

- DataMigrator 5.0 - naast de bestaande ondersteuning van Windows NTFS en Exchange, is de ondersteuning uitgebreid voor het Solaris UFS-bestandssysteem, Microsoft Windows 64-bit, Exchange Outlook Web Access (OWA) en PST-migratie. Daarnaast is de performance sterk verbeterd.

- Quick Recovery 5.0 - uitbreiding van de ondersteuning van Windows NTFS, Exchange en SQL Server met ondersteuning voor het Solaris-bestandssysteem en Oracle-databases. Daarnaast is de integratie met SnapView 2.0 en Microsoft Virtual Shadow Service verder uitgebreid.

- Galaxy Backup & Recovery 5.0 - de platform- en applicatieondersteuning is uitgebreid met gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor Linux, IRIX en Apple Macintosh. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer: - Automatic Update Service die ervoor zorgt dat de laatste updates automatisch in alle CommVault-modules verwerkt worden. - Backup Interleaving waardoor verschillende backup-streams van individuele clients tegelijkertijd efficiënt opgeslagen worden op één tape. - Image Level Backup maakt 'physical block level backup' mogelijk met behoud van individuele logische 'file restores'. - Network Bandwidth Control maakt het mogelijk de gebruikte netwerkcapaciteit per client aan te passen. - Restartable NDMP backups & Auxiliary Copy operations garanderen dat databeschermingsacties volledig worden uitgevoerd en betrouwbaarder zijn.

Een volledig nieuwe uitbreiding in Galaxy 5.0 is het Advanced Feature Pack met ondermeer de volgende functionaliteiten: - VaultTracker voor beleidsbeheer van 'offsite' tape-mediabeheer. - GridStor-technologie voor failover, load balancing en storage-optimalisatie van databeschermings-, datamigratie- en archiveringsoplossingen voor disk en tape.

CommVault QiNetix 5.0 is tevens geoptimaliseerd voor klanten van Network Appliance. QiNetix 4.2 won onlangs de 'Product of the Year Award' van Storage Magazine en SearchStorage.com in de categorie Backup and Disaster Recovery Software and Services.

CommVault
CommVault Systems, Inc. biedt high-end datamanagementoplossingen voor krachtige databeveiliging, universele beschikbaarheid en eenvoudig beheer van complexe storage-netwerken. De software van CommVault verzekert organisaties van een betrouwbare, krachtige beveiliging, migratie, beschikbaarheid, toegang en beheer van bestanden, bedrijfskritische applicaties en databases. Het hoofdkantoor van CommVault Systems is gevestigd in Oceanport, New Jersey in de Verenigde Staten. Meer informatie over CommVault is te vinden op www.commvault.com.



Ingezonden persbericht