Ingezonden persbericht


Internet Security Systems neemt content-beveiliger Cobion over

Overname biedt ISS vooraanstaande rol op markt voor anti-spam en content-filtering

Capelle a/d IJssel, 15 januari 2004 - Internet Security Systems (ISS) heeft Cobion AG, leverancier van content-beveiligingsoplossingen, overgenomen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 26 miljoen euro. Cobion is een vooraanstaand, niet-beursgenoteerd bedrijf dat content-filtering- en antispamtechnologie levert. De producten van het bedrijf beschermen tegen schadelijke webcontent, spam en informatiemisbruik, en verhogen daardoor de productiviteit van medewerkers en systemen. ISS kan door de overname van Cobion kwalitatieve content-beveiliging bieden, hetzij als stand-alone product, hetzij als onderdeel van de in 2003 geïntroduceerde Proventia alles-in-één beveiliging-appliances.

Door de goede marktpositie en krachtige oplossingen van Cobion gaat ISS een vooraanstaande rol spelen in de markt voor content-beveiliging. Volgens analistenorganisatie IDC vertegenwoordigt deze markt in 2006 een waarde van 1,5 miljard dollar, waarmee dit het snelst groeiende segment binnen de markt voor informatiebeveiliging is. "Spam en ongewenste webcontent zijn meer dan hinderlijk; ze hebben zelfs potentiële juridische gevolgen en een nadelig effect op de productiviteit", zegt Brian Burke, analist bij IDC. "De overname van Cobion door ISS is in lijn met onze aanbeveling aan leveranciers om complete beveiligingsoplossingen te ontwikkelen en te leveren." Volgens The Radicati Group, Inc. resulteerde spam in 2003 in een schade van 20,5 miljard dollar binnen het bedrijfsleven. De verwachting is dat deze kosten explosief zullen stijgen tot 198 miljard dollar in 2007.

ISS besloot tot de overname omdat Cobion beschikt over intelligente technologie voor content-analyse en over de grootste databases voor spam- en webcontent-filtering (20 miljoen gecategoriseerde websites, vier keer zoveel als de naaste concurrent). Daarnaast heeft het bedrijf een krachtige onderzoeksinfrastructuur, bestaand uit 1.000 Central Processing Units (CPU's) en 12 databasedistributiepunten verspreid over de hele wereld.

"ISS begeeft zich in de markt voor contentbeveiliging met een product dat schadelijke webcontent en spam beter blokkeert dan welk ander product dan ook", zegt Tom Noonan, President en CEO van Internet Security Systems. "De overname van Cobion is een logische technologische aanvulling op onze Proventia alles-in-één productreeks."

"ISS en Cobion passen wat betreft onderzoeksstrategie, kwaliteitseisen en nadruk op klanttevredenheid perfect bij elkaar", zegt Jörg Lamprecht, CEO van Cobion. "Voor ons is dit een perfecte kans om onze technologie zeer breed uit te zetten. We vertrouwen erop dat onze technologie de content-beveiligings- en convergentiestrategieën van ISS zal ondersteunen."

De Cobion-technologie wordt opgenomen in de Proventia-productfamilie van ISS, waarmee een nieuwe standaard voor bescherming en flexibiliteit ontstaat. Bedrijven kiezen het type bescherming dat het best past bij hun wensen en eisen. In het tweede kwartaal van 2004 zal ISS content security toevoegen aan de Proventia M-serie waarmee content-filtering en anti-spam wordt geïntegreerd met de bestaande functionaliteit, waaronder firewall, antivirus, intrusion prevention en Virtual Private Networking. ISS verwacht in het tweede kwartaal van 2004 de Proventia C te introduceren.

Internet Security Systems, Inc.
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico´s voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.