Politie Zaanstreek-waterland


14:53 14-JAN-04
LOC: WORMER, NOORDWEG

Auto in beslag genomen

De politie heeft de auto waarin een 17-jarige jongen uit Wormer als bestuurder reed, in beslag genomen. De jongen heeft uiteraard geen rijbewijs en had al vaker in de auto gereden. In november veroorzaakte hij nog een aanrijding met een geparkeerde auto, waarna hij was doorgereden.
Na een melding uit de buurt dat de jongen weer was gaan rijden, trof de politie hem met de auto op de Noordweg aan.

15:10 14-JAN-04
LOC: OOSTZAAN, DE WERING

Hennepkwekerij op zolder

Op de zolder van een woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 335 planten. Er was net geoogst en de toppen lagen te drogen. De kwekerij is ontmanteld en alle planten en apparatuur werden vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.
De bewoner, een 25-jarige man uit Oostzaan, was door de politie Amsterdam - Amstelland aangehouden voor een andere zaak. Bij een huiszoeking in de woning in verband met die zaak, werd de kwekerij aangetroffen.

16:43 14-JAN-04
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Brandje bij papierfabriek

Bij een papierfabriek werd brand gemeld. Direct werden diverse wegen afgezet ten behoeve van de brandweer. Deze hoefde echter nauwelijks op te treden. Er was een stuk staal in een persmachine terechtgekomen, waardoor een brandje was ontstaan. De sprinklerinstallatie had de brand echter al snel geblust. De brandweer is ter controle nog even ter plaatse gebleven, doch het vuur was uit.

21:18 14-JAN-04
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Geluidsapparatuur in beslag genomen

Na geluidsoverlast te hebben veroorzaakt werd de apparatuur in een woning in beslaggenomen. De bewoner, een 44-jarige Krommenieër, heeft in het verleden al vaker geluidsoverlast veroorzaakt en was gewaarschuwd dat hij bij herhaling zijn apparatuur kwijt zou raken. De man kan bovendien een boete tegemoet zien.

08:22 15-JAN-04
LOC: ILPENDAM, JAAGWEG

Arrestanten na zware aanrijding ongedeerd

Zeven arrestanten, die in een arrestantenbus van het ministerie van justitie werden vervoerd, konden dit voertuig ongedeerd verlaten, nadat de bus bij een aanrijding was betrokken. Ook de betrokken bestuurders raakten niet gewond. De aanrijding ontstond toen een 61-jarige taxichauffeur uit Purmerend wilde keren. Hij kwam uit de richting Purmerend, maar wilde weer terug. Bij het keren maakte hij gebruik van de busstrook waarop dat moment de arrestantenbus, eveneens uit de richting Purmerend naderde. De bestuurder, een 38-jarige man uit Koog aan de Zaan, kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed vol in op de taxi. De bus liep rondom zware schade op. De taxi raakte total loss.
Voordat de arrestanten uit de bus konden worden gehaald, moest er eerst een andere arrestantenbus komen. De bus is gerechtigd te rijden op busstroken.


Vandaag geen rapport van het Verkeershandhavingsteam


EINDE


---- --