Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de wereldwijde markt

Apple breidt professionele audioproductlijn uit

Introductie van Logic Pro 6 & Logic Express 6

Bunnik, 15 januari 2004 Ñ Apple heeft vandaag haar bekroonde productlijn van professionele audiosoftware uitgebreid met de introductie van Logic Pro 6 voor professionele musici en Logic Express 6 voor studenten en docenten. Logic, dat wereldwijd door meer dan 200.000 musici wordt gebruikt, is de toonaangevende audioproductiesoftware voor professionele musici, geluidstechnici, producers en filmproducenten. Logic Pro 6 vormt ŽŽn uitgebreid pakket waarin 12 reeds bestaande revolutionaire producten zijn opgenomen, en wordt aangeboden voor een adviesprijs van USD 999. Logic Express 6 biedt een basisverzameling professionele tools waarmee studenten en docenten op zeer professionele wijze muziek kunnen componeren en produceren. De adviesprijs van dit pakket bedraagt USD 299. (Euro prijzen zullen in een later stadium bekend worden gemaakt)

ÒMet een zeer uitgebreid pakket tools, zoals tot op de sample nauwkeurige software-instrumenten, diverse tools voor niet-destructieve real-timebewerking en geavanceerde DSP-effecten en mastering, vormt Logic de standaard op het gebied van professionele muziekproductieÓ, aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing bij Apple. ÒTot vandaag ontleende Logic veel van haar kracht en flexibiliteit aan apart verkrijgbare plugins en uitbreidingen. Deze zijn nu echter ge*ntegreerd in Logic Pro 6 voor een zeer betaalbare prijs.Ó

Logic Pro 6 omvat Logic Platinum, het bekroonde geluidsopname- en sequencerprogramma, en de volledige reeks van 53 audio DSP-plugins en professionele software-instrumenten. Logic Pro 6 kan worden gezien als een complete opnamestudio met alles wat professionele musici en geluidstechnici nodig hebben voor het componeren, opnemen, bewerken en mixen van muziek, zoals professionele software-instrumenten, opnameapparatuur met meerdere sporen, mengtafels en tools voor geluidseffecten. Logic Pro 6 ondersteunt tevens 5.1 en 7.1 surround-sound, 128 geluidssporen, een vrijwel onbeperkt aantal invoerkanalen en een samplefrequentie van maximaal 192k.

ÒIk heb de Logic producten al voor van alles gebruikt, uiteenlopend van producties voor de London Symphony Orchestra tot demo's voor de Rolling Stones. Al meer dan tien jaar is dit voor mij het belangrijkste medium voor muziek,Ó aldus Matt Clifford, professioneel musicus, componist en producer. ÒMet Logic Pro 6 kunnen musici nu snel en gemakkelijk hun set uitbreiden met tal van krachtige tools voor slechts een fractie van de kosten.Ó

Logic Express 6, dat is gebaseerd op Logic Pro 6, is een computertoepassing voor muziekproductie die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van studenten en docenten. Dit pakket biedt een basisverzameling professionele tools voor het componeren en produceren van muziek van een fantastische kwaliteit. Logic Express 6 omvat krachtige tools voor geluidsproductie, waaronder meer dan 28 effectenplugins en op samples gebaseerde software-instrumenten. Daarnaast biedt Logic Express 6 ondersteuning voor 48 geluidssporen, 12 invoerkanalen en een samplefrequentie tot 96k. Omdat alles wat je leert in Logic Express 6 bovendien direct toepasbaar is in Logic Pro 6, kunnen de gebruikers gemakkelijk overstappen op professionele audioproductie.

ÒApple was altijd al een prima platform voor het onderwijs, en Logic Express 6 is een fantastisch nieuw educatief hulpmiddel voor musici,Ó aldus David Mash, Vice President Information Technology bij het Berklee College of Music. ÒLogic Express 6 zal door heel veel muziekstudenten gebruikt gaan worden, omdat het alles biedt wat ambitieuze musici nodig hebben om als professional muziek te maken: vanaf het allereerste idee tot en met de opnames, het samenstellen van de arrangementen en de uiteindelijke mix.Ó

Logic Pro 6 en Logic Express 6 maken deel uit van AppleÕs complete productlijn van muziekproductietools voor consumenten, studenten, docenten, creatieve professionals en professionele musici. Het instapproduct is GarageBand, AppleÕs nieuwe muziekprogramma waarmee de Mac kan worden omgetoverd in een opnamestudio van professionele kwaliteit. Jam Pack, een uitbreidingspakket voor GarageBand, vergroot het aantal creatieve opties voor de gebruiker door toevoeging van extra loops, software-instrumenten, effecten en gitaarversterkers. Het speciaal voor videoreportage- en filmmakers ontwikkelde Soundtrack is een muziekproductietool van Apple die creatieve professionals meer dan 4000 professioneel opgenomen instrumentale loops en geluidseffecten biedt waarmee ze zeer professionele soundtracks kunnen maken. Dit product is nu in prijs verlaagd tot USD 199.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Logic Pro 6 en Logic Express 6 zullen vanaf maart verkrijgbaar zijn via de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van respectievelijk USD 999 en USD 299. Euro prijzen zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. De systeemvereisten voor Logic Pro 6 zijn: Mac OS X, versie 10.2 of hoger, Mac OS 9.1 of hoger, een Macintosh computer met een 300-MHz of snellere PowerPC G3-, G4- of G5-processor, 256 MB RAM en 350 MB vrije schijfruimte voor de installatie van het programma. Voor Logic Express 6 luiden de systeemeisen: Mac OS X, versie 10.2 of hoger, Mac OS 9.1 of hoger, een Macintosh computer met een 250-MHz of snellere PowerPC G3-, G4- of G5-processor, 128 MB RAM en 100 MB vrije schijfruimte voor de installatie van het programma. Meer informatie over Logic Pro 6 en Logic Express 6 vindt u op www.apple.com/nl/software/pro/logic.

GarageBand is vanaf 16 januari verkrijgbaar als onderdeel van iLife '04 via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers. De adviesprijs bedraagt USD 49. De iLife '04-programma's, waaronder GarageBand, worden tevens meegeleverd met alle nieuwe Macs. Er is bovendien een iLife Up-To-Date-upgradepakket beschikbaar voor alle klanten die op of na 6 januari een nieuwe Mac hebben aangeschaft waarbij iLife '04 nog niet is meegeleverd. Het iLife Up-To-Date-pakket is verkrijgbaar tegen betaling van verzend- en administratiekosten (USD 19,95). Jam Pack is vanaf 16 januari leverbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van USD 99. Meer informatie over de kenmerken en systeemvereisten van GarageBand en Jam Pack vindt u op www.apple.com/nl/ilife/garageband.

Soundtrack is verkrijgbaar via de Apple Store op internet (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van USD 199. Meer informatie over de kenmerken en systeemvereisten van Soundtrack vindt u op www.apple.com/nl/soundtrack.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Logic, GarageBand, iLife en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com