GAIA

GAIA enthousiast over beslissing ministers Van den Bossche, Demotte en Moerman voor verbod invoer en verhandeling honden-, katten- en zeehondenbont in België

Schitterend jaarbegin voor dieren

15 januari 2004

© GAIA

Dierenrechtenorganisatie GAIA juicht. Drie ministers, Freya Van den Bossche van Leefmilieu, Rudy Demotte van Volksgezondheid en Dierenwelzijn en Fientje Moerman van Economie hebben beslist de invoer en verhandeling van bont van honden, katten en zeehonden in België te verbieden. Dat heeft GAIA zopas vernomen. Dat zowel de minister voor Economie Fientje Moerman, als haar collega's Van den Bossche en Demotte deze knoop in koor hebben doorgehakt, is een primeur voor België, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Vlak voor Kerstmis had GAIA, samen met Dierenleed Azië, nog aan het kabinet van minister Freya Van den Bossche actie gevoerd voor een verbod op honden- en kattenbont. GAIA was meteen daarna gestart met een kerstkaartenactie aan het adres van de minister van Leefmilieu. Eerder had GAIA geprotesteerd tegen de gruwelijke slachtingen van zeehonden in Canada en aan de bevoegde Belgische ministers een verbod gevraagd op de invoer en verkoop van alle zeehondenbont. Een schitterend verlaat kerst- en nieuwjaarscadeau vanwege de ministers aan de dieren.

Het is natuurlijk ook een krachtig signaal aan de rest van Europa om de wreedheid waarmee dat soort producten gefabriceerd worden, niet langer te ondersteunen. Door honden- en kattenbont te verbieden volgt België het voorbeeld van Italië waar een verbod van kracht is sinds 2003. België is wel het eerste land in Europa dat alle zeehondenbont verbiedt.
Morgen, vrijdag 16 januari om 14 uur hebben vertegenwoordigers van GAIA en Dierenleed Azië een onderhoud op het kabinet van minister Van den Bossche waar de vertegenwoordigers van de ministers van Economie, Leefmilieu en Dierenwelzijn meer toelichting zullen geven over de concrete maatregelen die ze zullen nemen.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be