Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert overvaller op heterdaad

donderdag, 15 januari 2004

Bredase winkelier 88 jaar zwaar gewond
Politie pakt brute overvaller op heterdaad

BREDA- De politie heeft vanmorgen om 11.00 uur direct na een overval op een elektronicazaak in de Van Goorstraat in Breda een 27 jarige Bredanaar op heterdaad aangehouden. Twee politiemannen in een burgerauto zagen een man te voet de van Goorstraat inlopen en vrijwel direct daarna de winkel van de 88 jarige Bredanaar binnengaan. Omdat de agenten in de korte flits het idee hadden dat het uiterlijk van deze man overeenkomsten vertoonden met het signalement van de man die eerder overvallen had gepleegd besloten ze polshoogte te nemen.

Ze stapten ze uit de auto en namen polshoogte bij de winkel. Daar meenden ze door een kleine opening in de etalage iemand op de grond te zien liggen. Vrijwel direct daarna kwam de man, die eerder de winkel was binnengegaan, naar buiten. Van deze gelegenheid maakten de twee politiemannen onmiddellijk gebruik en konden ze de verdachte arresteren. De 88 jarige winkelier bleek zwaar gewond op de grond in zijn zaak te liggen en kennelijk door de 27 jarige Bredanaar zwaar te zijn mishandeld. Met diverse kneuzingen, vermoedelijk ook breuken en verwondingen aan het hoofd werd het slachtoffer overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda en is aldaar opgenomen. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. Ten tijde van de overval was alleen de winkelier in zijn zaak.

De politie onderzoekt of bij de overval ook geld is buitgemaakt. De politie heeft onmiddellijk een Team Grootschalig Opsporing samengesteld van 10 rechercheurs en is met een buurtonderzoek en sporenonderzoek gestart. Of de vanmorgen aangehouden Bredanaar ook de verdachte is van eerdere overvallen staat niet vast. De verdachte bleek bij zijn aanhouding niet in het bezit te zijn van een (vuur)wapen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bron: R.vKuik