Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15/01)

Tilburg, 15 januari 2004.

Tilburger betrapt bij diefstal boormachine

TILBURG - Aan de Hestiastraat heeft een medewerker gisteravond rond acht uur een 39-jarige Tilburger aangehouden en overgedragen aan de politie. De man werd betrapt bij de diefstal van een boormachine ter waarde van 338 euro. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

OISTERWIJK - In een winkel aan de Dorpsstraat hebben agenten vanmorgen om tien over halftien een 83-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Hij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van flessen frisdrank ter waarde van ruim 6 euro.

Verkeerscontrole levert 20 bekeuringen op

TILBURG - Aan het Wilhelminapark heeft het gelijknamige politieteam gisteravond een verkeerscontrole gehouden. Er gingen 20 weggebruikers op de bon voor onder andere: rijden zonder rijbewijs, niet dragen van de autogordel, rijden op bromfiets zonder helm, rijden door rood licht, geen gele plaat op bromfiets, niet volgen rijrichting aangegeven in voorsorteringsvak.

Agenten pakken laptopdief op

TILBURG - Surveillerende agenten hebben gisteravond rond halfelf op de ventweg langs de Dongenseweg een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. De agenten zagen de jongen, die in gezelschap was van vermoedelijk twee vrienden, met een doos in de handen lopen. Als zij de inhoud van de doos controleren blijkt daar een laptop in te zitten. De vrienden van de Tilburgse jongen ruiken onraad en gaan er op hun fiets van tussen. De laptop bleek na onderzoek door de agenten uit een bedrijf gestolen te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten halen automobilisten
met drank op van de weg

TILBURG - Vannacht, even na ver uur, hebben agenten aan de Sepiastraat een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat de man met piepende banden door de straat reed. Als de agenten de man controleren blijkt hij onder invloed. Aan het bureau heeft een GGD-arts van de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Op de Luchthavenlaan hebben agenten vannacht rond halfvier een 45-jarige Tilburger aangehouden. Die bleek iets te veel gedronken te hebben, namelijk 0.65 promille. De man kreeg een rijverbod van één uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Mannen kappen kerstboom in het Wandelbos

TILBURG - Vanmorgen om kwart over zes waren agenten aan de Taxandriabaan getuige van een wat merkwaardig transport. Over de Taxandriabaan reed een auto die aan de trekhaak een tien meter lange boom voortsleepte. Als de agenten het transport aan de kant zetten blijkt, dat de drie Tilburgse mannen die in de auto zitten kort daarvoor in het Wandelbos een kerstboom hadden gekapt die ze nodig hadden vor een studenten kerstdiner. De boom hebben de agenten veiliggesteld en tegen de drie wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Vierde controledag levert 84 bekeuringen op

TILBURG - Tijdens de vierde controledag van het regionale project fietsverlichting hebben de teams in district Tilburg 84 bekeuringen uitgeschreven. Tilburg West (23), Wilhelminapark (42) en leijdal (19).

Bekeuringen bij verkeerscontroles
in Diessen en Oisterwijk

DIESSEN en OISTERWIJK - Het politieteam Oisterwijk heeft vandaag verkeerscontroles gehouden in Diessen en Oisterwijk. Aan de Julianastraat werden 75 personenauto`s gecontroleerd. Vijf automobilisten gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Een kreeg een bekeuring voor het negeren van een stopteken. In Oisterwijk controleerden de agenten aan de Moergestelseweg en de Gemullehoekeweg. Er kregen 25 automobilisten een bon omdat ze de gordel niet om hadden. Van 30 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken.

Bron: Carel Bouman