Politie Drenthe

Persberichten donderdagmiddag 15 januari 2004

Assen 15-01-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Vrachtauto kantelt op A28

BEILEN - Het verkeer op de A28 heeft donderdag rond tussen 12 en 1 nogal wat hinder ondervonden van een gekantelde vrachtwagen met aanhanger. De aanhanger zou door nog onbekende oorzaak zijn gaan slingeren, waarna de 75 jarige chauffeur de controle over de combinatie verloor
Nadat de lading, een partij hout, was overgeladen kon de combinatie worden afgesleept.

Bromscooter doelwit diefstal

EMMEN - Een 17 jarige scholier uit Noord Sleen heeft donderdagmorgen bij de politier aangifte gedaan van de diefstal van zijn Aprilia bromscooter. De brommer moet donderdagmorgen rond 11.00 uur gestolen zijn. De scholier had de bromscooter, voorzien van twee sloten, geparkeerd aan de achterzijde van een school aan de Wendeling in Emmen. Een vriend had "een vreemde" op zijn scooter zien rijden. Het zou gaan om een getinte man van ongeveer 22 a 23 jaar met zwart achterovergekamd haar en een ringbaardje. Hij droeg een witte jas met blauwe mouwen.

Aanhouding met hindernissen

ANNEN - Twee agenten hebben zich donderdagmorgen nogal wat moeite moeten getroosten om een arrestant af te leveren op het bureau. Het ging om een 19 jarige man uit Annen die op bevel van de officier van justitie moest worden aangehouden omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke schorsing. De man had geen zin in de cel, schold de agenten verrot en zag vervolgens kans er tussenuit te knijpen. Z'n vrijheid duurde niet lang. Al na korte tijd werd hij in de buurt opgepikt en in de boeien geslagen. Hij is vervolgens netjes afgeleverd bij de officier van justitie.