Politie Friesland

Politieberichten van 15/01 07.00 uur t/m 15/01 13.00 uur

Fryslân 15-01-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via 058 - 880 8272.

Sint Jacobaparochie: inbraak bibliotheek en soos
Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 07.30 uur werd ingebroken in de bibliotheek aan de Georg van Saksenstraat. Er werden drie computersysteemkasten met twee toetsenborden een klein geldbedrag weggenomen. Men kwam binnen door verbreking van een raam. Een 53-jarige inwoonster van Sint Jacobiparochie deed aangifte. Ook in de naastgelegen soos/biljartvereniging werd tussen bovengenoemde dag en tijdstippen ingebroken. Men kwan binnen door verbreking van een raam. Uit de soos werd niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Drachten: woninginbraak met diefstal auto
Tussen donderdag 00.45 uur en donderdag 05.50 uur werd ingebroken in een woning aan de Nachtegaalstraat. Men kwam binnen door de toegangsdeur te forceren. Uit de woning werd een beurs met inhoud weggenomen en de autosleutels. De auto die voor de woning geparkeerd stond werd weggenomen. Het betreft een rode Volkswagen, type Caddy met het kenteken 10-Vl-JT. De auto heeft zes-spaaks lichtmetalen velgen. De totale waarde van de weggenomen goederen wordt geschat op E 8.000,--. Er werd aangifte gedaan door een 28-jarige inwoner van Drachten.

Bolsward: verdachte aangehouden
Donderdag werd om 06.50 uur een inbreker aangehouden in een woning aan de Snekerstraat. De verdachte, een 33-jarige inwoner van Utrecht, was door de bewoners overlopen en overmeesterd. De man werd door een 66-jarige inwoner van Bolsward in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse was. De Bolswarder liep hierbij een hoofdwond op toen de verdachte het slachtoffer met een nog onbekend voorwerp op het hoofd sloeg. Het slachtoffer liet zich in het ziekenhuis behandelen. De verdachte werd naar het bureau overgebracht, voorgeleid, verhoord en ingesloten.

Wirdum A32: aanrijding met letsel
Donderdag raakte om 07.45 uur een automobilist gewond tijdens een kop-staart aanrijding op de A32. Het slachtoffer, een 35-jarige inwoner van Joure, werd met nekklachten naar het ziekenhuis MCL Zuid te Leeuwarden gebracht. Het ongeval vond op de A32 plaats bij de stoplichten te Wirdum. Er waren drie personenautos betrokken in de kop-staart aanrijding. De bestuurder van de laatste auto, die tegen zijn voorganger reed, raakte gewond. De tweede auto werd bestuurd door een 56-jarige inwoner van Heerenveen. De eerste auto werd bestuurd door een 48-jarige inwoner van Kortenhoef. De beschadigde voertuigen werden weggesleept door een takeldienst. Het overige verkeer ondervond enige hinder van de aanrijding wat tot filevorming leidde.

Donkerbroek: hennepplantage opgerold
Woensdag werd in de ochtenduren een hennepplantage opgerold aan de Fruitier de Talmaweg. In een schuur werden 333 weedplanten aangetroffen. De planten werden samen met overige materialen zoals lampen en afzuigingmateriaal afgevoerd en vernietigd. Er werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 59-jarige inwoner van Donkerbroek. De verdachte moet nog gehoord worden. De stroomvoorziening van het gehele perceel werd afgesloten omdat vastgesteld werd dat er sprake was van diefstal van elektriciteit. De bewoners worden opnieuw op het stroomnet aangesloten na betaling van een voorschot van E 10.000,-- aan Nuon. De operatie werd uitgevoerd in samenwerking met Fryslân Miljeu en Nuon.