Provincie Overijssel

Overijssel draagt project IJsseldelta voor bij ministerie

Het College van Gedeputeerde Staten heeft het IJsseldeltagebied (Zwolle - Kampen - Zwartewaterland) bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu voorgedragen als landelijk 'voorbeeldproject ontwikkelingsplanologie'. In het IJsseldeltagebied spelen verschillende ruimtelijke vraagstukken die vragen om duidelijke keuzes.

Het gaat dan om bijvoorbeeld aan stedelijke inpassing, bereikbaarheid en doorstroming via de A28 en de Hanzelijn. Ook het behoud en de ontwikkeling van landschap, natuur en cultuurhistorie in de polder Mastenbroek en de maatregelen die genomen moeten worden in het kader van ruimte voor de rivier.

Actief
Ontwikkelingsplanologie draagt daaraan bij. Het biedt de provincie samen met andere overheden, private partijen en maatschappelijke organisaties ruimere mogelijkheden om een actieve inbreng te leveren in de ruimtelijke ordening.

Gedeputeerde Staten zijn van oordeel dat het gebied van de delta zich, gezien de maatschappelijke opgaven, bij uitstek leent voor een uitvoeringsgerichte integrale aanpak en draagt dit op verzoek van de minister voor. Naar alle waarschijnlijk zal minister Dekker in maart over het plan beslissen.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel