Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 januari 2004


Putten - Diefstal fiets met geweld


Een 14 jarige jongen uit Putten is woensdagmiddag van zijn fiets beroofd. De jongen reed omstreeks 16.00 uur op de Oud Groevenbeeklaan met een klasgenoot van school naar huis.
Uit tegenovergestelde richting komen twee jongens hen tegemoet fietsen. Deze jongens dwingen de 14 jarige te stoppen, maar hij fietst door. Hierna wordt zijn fietst vastgepakt en moet hij wel stoppen en afstappen. Een van de jongens bedreigt de 14-jarige en van schrik laat het slachtoffer zijn fiets los. Zijn fiets wordt weggepakt en de twee andere jongens fietsen weg in de richting van de Zuiderzeestraat. De politie zoekt getuigen van het incident.


Putten - Inbraak in woning


Woensdagmorgen is ingebroken in een woning aan de Batosweg. Er werd een raam opengebroken. Weggenomen werden onder andere sieraden, een digitale camera, een mobiele telefoon, twee zonnebrillen en kristallen dierenfiguurtjes.


Wezep - Aanrijding met drank op


Op de kruising Keizersweg/Berberstraat vond woensdag rond 19.05 uur een aanrijding plaats. Een 38 jarige automobilist uit Oldenbroek verleende geen voorrang aan een 23 jarige automobilist uit Wezep. De bestuurder uit Oldenbroek had gedronken en blies 1,1 prom. In verband met recidive wordt proces verbaal opgemaakt.


Ermelo - Inbraak in horecagelegenheid


Bij een horecagelegenheid aan de JHR DR CJ Sanderbergweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Er werd een deur geforceerd om in het pand te komen. Men heeft een kistje meegenomen, waarin wat administratie zat. Verder wordt niets vermist.


Ermelo - Inbraak in bedrijf


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Wilhelminalaan. Er werd een ruit ingetikt en eenmaal binnen werden meerdere ruimtes doorzocht. Ontvreemd werden onder andere een videorecorder en een pc.


Harderwijk - Trekker tegen signaalpaal


Woensdagmorgen hebben treinen vanaf 07.50 uur enige tijd met een lastgeving ( beperkte snelheid) moeten rijden. Op de Hoofdweg moest een trekker met oplegger remmen voor de spoorwegovergang. Tijdens het remmen is de oplegger gaan schuiven, waardoor de 21 jarige bestuurder uit Zwartebroek de controle over het voertuig verloor. Hierdoor is hij met zijn voertuig tegen een signaalpaal aangereden en werd het hele signaalsysteem ontregeld en moesten de treinen tot e.e.a. gerepareerd was met een lastgeving rijden.


Nunspeet - Oplettende burger


Een getuige zag woensdagavond omstreeks 23.00 uur dat twee personen een fiets pakten bij de bushalte ter hoogte van de Arthur Brietstraat. Zij gooiden de fietst op de aanhangwagen en reden werd. De getuige is achter de auto aangereden en gaf het kenteken door aan de politie. Toen agenten dit controleerden, bleek dat de fiets niet gestolen was, maar voor de eigenaresse was opgehaald. Toch goed dat de oplettende getuige dit doorgaf aan de politie ..


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --