Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15/01

Bergen op Zoom, 15 januari 2004

Autogordelcontrole

OSSENDRECHT: Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de regiopolitie Midden- en West Brabant heeft woensdagochtend een autogordelcontrole gehouden op de Putseweg tussen 07.00 en 12.00 uur. In totaal zijn 35 bekeuringen uitgeschreven.

Politie onderzoekt poging tot inbraak

PUTTE: In de nacht van woensdag op donderdag is geprobeerd in te breken in een woning aan de Sparrenlaan. De bewoners zijn van geluiden in de tuin wakker geworden en zagen drie mannen in de tuin staan. Na korte tijd verlieten deze mannen de tuin. Gezien de schade aan diverse kozijnen en de achterdeur hebben ze geprobeerd deze open te breken. De politie heeft direct na de melding met drie politievoertuigen de omgeving afgezocht. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. De politie is nog bezig met buurt- en een technisch onderzoek.

Politie houdt aluminiumdief aan

HOOGERHEIDE: De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige man uit Hoogerheide aangehouden in verband met poging tot diefstal. Hij probeerde bij een bedrijf aan de Antwerpsestraatweg aluminium platen weg te nemen. De Hoogerheidenaar had deze platen op een aanhangwagen, die overigens ook gestolen bleek te zijn, geladen. Net voordat hij de poort uit wilde rijden is hij door de eigenaar van het bedrijf opgemerkt. Door direct de elektrische poort te sluiten kon de verdachte het terrein niet verlaten. De politie heeft de man aangehouden en binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden. De aanhangwagen is in beslag genomen.

Politie onderzoekt inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Gentiaanstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Het slot van de achterdeur is vernield. De woning is doorzocht en er zijn sierraden meegenomen. De politie heeft woensdag buurtonderzoek verricht.

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Op de Rooseveltlaan is een algemene verkeerscontrole gehouden. Een automobilist kreeg een boete voor het niet dragen van een autogordel.

Vernieling vakantiehuisje

SCHIJF: Woensdag is aangifte gedaan bij de politie van vernielingen van een vakantiehuisje aan de Scherpenbergsebaan. Vandalen vernielden twee ruiten, een aantal luiken en een regenpijp.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

RUCPHEN: Woensdag is een 23-jarige man uit Rucphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de kozijnenhoek. Op het politiebureau van Sint Willebrord is een ademanalyse uitgevoerd. De man zat boven de toegestane limiet. Binnenkort moet hij zich verantwoorden voor de rechter.

Politie bekeurt 15 fietsers

SINT WILLEBRORD: Woensdagochtend heeft de politie op de Irenestraat de verlichting van fietsende schoolgaande jeugd gecontroleerd. In totaal zijn 15 fietsers en 1 bromfietser bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Politie houdt actie gericht op drugstoeristen

ROOSENDAAL: Woensdag heeft de politie in kader van het project Courage een actie gehouden aan de Brugstraat en de Boulevard. Deze actie was gespitst om drugstoeristen af te vangen die een hoeveelheid drugs gekocht zouden hebben van bekende dealerpanden aan voornoemde straten. Bij deze actie is een 33-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van diefstal en een 45-jarige man uit Roosendaal in zake heling. Beide verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bron: Karen de Groot