Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 15 januari

Alkmaar 15-01-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole
Castricum, woensdag 14 januari 2004.
Woensdag werd op de Beverwijkerstraatweg een verkeerscontrole gehouden die speciaal gericht was op het dragen van de autogordel. In 17 gevallen bleken de bestuurder en/of passagiers daar niet aan te voldoen. Zij werden hiervoor bekeurd. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden.

Bromfietscontrole
Alkmaar, woensdag 14 januari 2004.
Woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Muiderwaard en de Oude Kanaaldijk. Tijdens deze controle werden een groot aantal bromfietsen (juiste aantal is niet bekend) en de bestuurders gecontroleerd. In 14 gevallen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Twee bromfietsers reden te snel (63 en 69 km/u) en van twee bromfietsen bleken de remmen niet goed te werken. Ook deze bestuurder werden bekeurd. Tot slot werden drie bromfietsen uit het verkeer genomen voor het instellen van een technisch onderzoek.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, donderdag 15 januari 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 35-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Pannekeetweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt
Castricum, donderdag 15 januari 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten een 55-jarige bestuurder van een personenauto uit Haarlem rijden over de Stationsweg. Het viel de agenten op dat de linkervoorband stuk was. Na staandehouding verklaarde de bestuurder dat hij tegen een stoeprand was gereden waardoor de band lek was geraakt. Tijdens dit gesprek roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 790 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Vrouw mishandeld in Graft
Graft, woensdag 14 januari 2004.
Een 43-jarige vrouw uit Graft heeft op woensdagavond aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is haar 48-jarige vriend uit dezelfde gemeente. Tijdens de mishandeling liep de vrouw diverse verwondingen op aan haar gezicht. De verdachte is aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging en meegenomen naar het bureau in Alkmaar. Hij is in verzekering gesteld en krijgt een proces-verbaal.

Fietser breekt pols
Heerhugowaard, donderdag 15 januari 2004.
Omstreeks 08.00 uur vond er op de kruising Middenweg-Molenweg een aanrijding plaats tussen een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 35-jarige automobilist uit Broek op Langedijk. De jongen stak tussen twee langzaam en in file rijdende auto's de kruising over, komend vanaf de Molenweg. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en kreeg hem op de motorkap. De jongen kwam ten val en brak zijn pols.