Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de wereldwijde markt

Apple geeft voorbeschouwing van nieuwe professionele audiotechnologie

Demonstratie omvat innovatieve nieuwe software-instrumenten en ondersteuning voor uitgebreide Apple loops

Bunnik, 15 januari 2004 - Apple heeft vandaag een voorproefje gegeven van de nieuwe professionele audiotechnologie die in de volgende versies van AppleÕs bekroonde Logic-audioproductiesoftware zullen worden opgenomen. De nieuwe innovatieve software-instrumenten die vandaag zijn gedemonstreerd, omvatten Sculpture, een nieuwe synthesizer op basis van componentmodellering, en UltraBeat, een zeer uitgebreide percussiesynthesizer die meervoudige synthesetechnieken biedt voor het genereren van elk denkbaar type elektronisch en akoestisch drumgeluid. Apple heeft tevens Guitar Amp gedemonstreerd, een nieuwe, complete gitaarversterkersimulator, en ondersteuning voor uitgebreide Apple Loops, de krachtige, op open standaarden gebaseerde bestandsstructuur voor real-timesynchronisatie van audioloops en geluidseffecten.

ÒDe nieuwe generatie Logic-software tilt muziekproductie op de computer naar een nieuw niveauÓ, aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing van Apple. ÒMet Sculpture en UltraBeat kunnen gebruikers van Logic de meest dynamische en expressieve muziek tot nu toe maken, en met ondersteuning voor uitgebreide Apple Loops beschikken ze over het gemak en de flexibiliteit van loopcompositie gecombineerd met de kracht van een sequencer van wereldklasse.Ó

Met Sculpture, een nieuwe synthesizer op basis van componentmodellering, kunnen gebruikers een breed palet van expressieve en levendige geluiden cre'ren. Sculpture gebruikt geavanceerde algoritmen om de gedragskenmerken van bijvoorbeeld een trillende snaar te simuleren en biedt gebruikers de mogelijkheid om levensechte parameters, zoals het materiaal van de snaar, de omgeving en hoe en waar de snaar in trilling wordt gebracht, te manipuleren. Het geluid is daardoor dynamischer en expressiever dan het geluid dat met traditionelere synthesemethoden wordt voortgebracht. Uitgebreide modulatiefuncties, controle over de klankkast, de unieke mogelijkheden van de Morph Pad en talloze andere parameters bieden de ondernemende muziekmaker eindeloze opties om levendigheid en een uniek karakter aan hun creaties toe te voegen.

UltraBeat is een zeer uitgebreide percussiesynthesizer die gebruikmaakt van verschillende typen synthese, waaronder frequentiemodulatie, subtractieve synthese, sampling en componentmodellering. UltraBeat bestaat uit 25 onafhankelijk in te stellen drumstemmen en omvat een ge*ntegreerde stepsequencer. UltraBeat bedient de makers van elektronische dansmuziek en omvat alles van de analoge 808 of 909 tot elektronische percussiegeluiden. UltraBeat biedt een scala aan mogelijke geluiden en nauwkeurige controle over dynamische timbrewijzigingen, een aspect dat veel van de bestaande elektronische drummodules verwaarlozen.

Sculpture en UltraBeat vormen een aanzienlijke uitbreiding op de verzameling geluiden en ge*ntegreerde ritmes die de gebruiker van Logic Pro ter beschikking staat, en kunnen worden toegevoegd aan de indrukwekkende lijst bekroonde software-instrumenten die in Logic Pro zijn opgenomen, waaronder de EVP88 Electric piano, EVB3 Organ, EVD6 Clavinet en de toonaangevende EXS24mkII-sampler.

Guitar Amp, een nieuwe, complete gitaarversterkersimulator, biedt het geluid van de bekendste gitaarversterkers met behulp van feilloos ontwikkelde versterkeremulaties en aanvullende parameters voor de configuratie van alle overige karakteristieken die kenmerkend zijn voor versterkergeluid. Voorbeelden zijn keuze van speakerkast, microfoontype en -plaatsing, alsook EQ-type en -instellingen. De gegenereerde simulaties zijn ongelooflijk levensecht en oneindig afspeelbaar.

Toekomstige versies van Logic Pro zullen tevens ondersteuning bieden voor uitgebreide Apple Loops, de krachtige, op open standaarden gebaseerde bestandsstructuur voor real-timesynchronisatie van audioloops en geluidseffecten. De Apple Loops-structuur biedt meer informatie dan standaardaudiobestanden, zodat de gebruiker snel een loop kan zoeken op instrument, genre of stemming. Met toekomstige versies van Logic Pro zullen ook configuratiegegevens over MIDI-prestaties en channel strips uit de nieuwe structuur voor software-instrumenten van Apple Loops kunnen worden ge*mporteerd. Deze speciale bestanden kunnen als audioloops of MIDI-loops voor software-instrumenten worden gebruikt en zorgen daarmee voor een onge'venaarde flexibiliteit bij composities op basis van loops. Met ondersteuning voor Apple Loops kunnen toekomstige versies van Logic Pro eenvoudig projecten importeren uit GarageBand, de onlangs aangekondigde nieuwe muzieksoftware van Apple die de Mac verandert in een complete opnamestudio en waarmee gebruikers muziek kunnen maken, afspelen en opnemen via een buitengewoon eenvoudige interface.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Logic en GarageBand zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com