Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (15/1)

Breda donderdag 15 januari 2004

Politie schrijft veel bonnen uit bij verlichtingscontroles

BAVEL: De politie van Breda Zuid-oost heeft woensdag en donderdagochtend op de Lange Bunder bij het Kooipad ongeveer 200 fietsers gecontroleerd. De politieagenten schreven gisteren 7 bekeuringen uit voor het rijden zonder verlichting. Vanmorgen kregen elf van de 20 fietsers een bon. Het betrof op beide dagen voornamelijk schoolgaande jeugd.

RIJSBERGEN: Woensdagochtend controleerde de politie met vier politiestudenten en twee motorrijders aan de St. Bavostraat de schoolgaande jeugd op de juiste fietsverlichting. Zes fietsers kregen een bekeuring. Van een automobilist werd een radardetector in beslag genomen en een proces-verbaal uitgeschreven.

ETTEN-LEUR: Tijdens een verlichtingscontrole woensdagavond tussen 18:00 en 21:30 uur door acht politiemensen van politieteam Etten-Leur zijn 33 bekeuringen uitgeschreven.

Het controleteam stond aan de Schoonhout, Concordialaan en Anna van Berchemlaan.Tevens voerde een motorrijder rijdende controles uit binnen de gemeente en bracht overtreders naar de controlepunten. 24 bestuurders kregen een bon van 65 euro voor het ten onrechte voeren van mistlampen aan de voorzijde van het voertuig en het niet voeren van goed werkende dimlichten en achterlichten.
Het voeren van mistverlichting aan de voorzijde van een voertuig is slechts dan toegestaan wanneer het zicht ERNSTIG wordt belemmerd door zware regenval, zware sneeuwval of dichte mist.
Zes fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren verlichting a 25 euro.
Twee automobilisten kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van een autogordel. Een bromfietser had geen helm op en kreeg een proces-verbaal van 55 euro.

De komende weken zullen deze controles intensief voortgezet worden binnen de gemeente Etten-Leur.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

MOERDIJK: Woensdag heeft de politie in een loods aan de Roodevaart een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand stonden 1000 planten. Het pand was verhuurd en de eigenaar was niet op de hoogte van deze kwekerij. De politie stelt een nader onderzoek in naar huurder van de loods. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Inbraak in woningen

ZEVENBERGEN: Dinsdagnacht vonden in Zevenbergen vier woningen inbraken plaats aan de Burgemeester Vogelstraat (2), Stationsstraat en aan de Koningin Wilhelminastraat. De dader(s) zijn de woningen binnen gekomen door het open breken van een raam. Uit de woningen zijn geld en credit cards, een digitale camera, een gsm en portemonnees gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij aangetroffen in brandend pand

ZEVENBERGEN: Donderdag rond 09:00 uur heeft de brandweer in een loods aan de Schoenmakerij in een afgetimmerde ruimte een hennepkwekerij aangetroffen. De brandweer kwam de kwekerij tegen toen zij bezig was een brand te bestrijden in het pand. De loods wordt gebruikt als werkplaats voor keukens en meubels. Er werden circa1300 planten aangetroffen. De brand was in deze kwekerij ontstaan en had de totale oogst met apparatuur vernield. Er viel niets meer te oogsten. Door de brandweer werden ongeveer 22 mensen en 3 hoge en 3 lage drukspuiten ingezet. De brand kon worden afgedaan als een middelbrand. Door snel optreden werd het geen uitslaande brand. Door de politie wordt nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van deze kwekerij. Er zijn geen stoffen vrij gekomen welke direct schadelijk waren.

Politie houdt agressieve klant in eetgelegenheid aan

BREDA: Een 43-jarige man uit Breda is woensdagmiddag in een restaurant aan het Stationsplein aangehouden. De man gedroeg zich agressief in de zaak, nadat hem wegens onfatsoenlijk gedrag medegedeeld was dat hij de zaak moest verlaten. Hierop gaf hij een medewerker een klap in het gezicht. Door omstanders is de man vervolgens vastgehouden tot de komst van de politie. De man is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie betrapt één op de drie automobilisten op snelheidsovertreding

PRINSENBEEK: De politie heeft donderdagmiddag op de Schutsestraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn bijna 1000 automobilisten tussen 13:10 en 15:30 uur gecontroleerd. Hiervan reden er ruim 300 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Motorrijder zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

BREDA: Bij een eenzijdig ongeval aan de Fellenoordstraat is vanmorgen een 36-jarige motorrijder uit Sint Willebrord zwaar gewond geraakt. De man gleed met zijn motorfiets onderuit, toen hij bij een inhaalmanoeuvre niet tijdig kon remmen. De man kwam onder een geparkeerde auto tot stilstand. De ambulance heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis met een gebroken sleutelbeen en gebroken ribben.

Bron: Henk Snepvangers