Gemeente Oosterhout

Maij Weggen verrast door Oosterhout

Oosterhout heeft onze nieuwe Commissaris van de Koningin (CdK) verrast. Dat bleek aan het eind van het werkbezoek, dat mevrouw Maij-Weggen vandaag, woensdag 14 januari, bracht aan onze gemeente. De CdK is het vooral opgevallen dat Oosterhout zo groen is.

Mevrouw Maij-Weggen heeft zich voorgenomen om nog dit jaar een kennismakingsbezoek te brengen aan alle gemeenten in haar provincie. Oosterhout was als veertiende aan de beurt. Hoewel de tijd voor deze eerste kennismaking beperkt was, heeft de CdK een behoorlijk beeld van onze gemeente gekregen.

Na de kennismaking met de leden van het college van burgemeester en wethouders werd een korte rondrit door de gemeente gemaakt. Onderweg werd nadere toelichting gegeven op een aantal ontwikkelingen. De route voerde onder andere langs het gebied Zwaaikom, Vrachelen, Den Hout, Weststad, de toekomstige Zorgcampus bij het Amphiaziekenhuis, Oosterheem, de Heilige Driehoek en Slotjes Midden. Onderweg werd een koffiestop gemaakt bij mevrouw Van de Wiel, waar de CdK alles te weten kwam over buurtpreventie.

Met een informele lunch, waarvoor ook de fractievoorzitters en vice-voorzitter van de gemeenteraad, vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en groeperingen en de leden van het MT van de gemeente waren uitgenodigd, in de voormalige raadzaal in Slotje Limburg werd het werkbezoek afgesloten.

De CdK heeft aangegeven graag een keer terug te komen voor een uitgebreider werkbezoek.
4/2/2004