2e persbericht van donderdag 15 januari 2004

Eindhoven 15-01-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Veel hash bij inval in woning

Bij een inval in een woning aan de Azalealaan heeft de politie donderdagmorgen veel plakken hash en hennep aangetroffen. Het gaat om meer dan 15 kilo hash en 22 kilo henneptoppen. Er waren meldingen van overlast in de buurt en na onderzoek is de huiszoeking gedaan. Naast de softdrugs zijn ook allerlei voorwerpen (weegschaaltjes) gevonden die duiden op de handel. De bewoner, een 43-jarige Helmonder, is aangehouden.

Helmond: Man met mes aangehouden

Op het Stationsplein is donderdag om 13.20 uur een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zou op het station in Helmond door enkele mannen bedreigd zijn. Deze waren niet te vinden. Hijzelf bleek wel een mes op zak te hebben. Het mes is in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Brandevoortse Dreef is donderdag tussen 11.40 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 684 passanten reden er 205 te hard. De snelste reed 89 km/u. 50 is toegestaan.

Best: Autogordelcontrole

Op de Raadhuisstraat is donderdag tussen 13.30 en 14.15 uur een autogordelcontrole gehouden. Van dertig gecontroleerde bestuurders droegen er negen geen gordel. Zij kregen een bekeuring.

Mierlo: Verdachte mishandeling en bedreiging aangehouden

Op het politiebureau in Geldrop is woensdag een 49-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. Hij zou op vrijdagavond 9 januari een 31-jarige man uit Mierlo hebben geslagen. Dat gebeurde in een woning in Mierlo. Het slachtoffer had enkele verwondingen in het gezicht. De verdachte zou de ander ook met de dood hebben bedreigd. De ruzie zou een uit de hand gelopen familieruzie zijn. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan. Hij was op verzoek naar het bureau gekomen.

Gemert: Autogordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Vondellaan zijn donderdag tussen 10.30 en 12.00 uur zeven automobilisten bekeurd omdat ze de gordel niet droegen. Er zijn 121 voertuigen gecontroleerd.

Valkenswaard: Auto gestolen

Vanaf het Centiemhof is tussen woensdag 19.00 uur en donderdag 13.00 uur een zilvergrijze Volkswagen Polo met het kenteken 01-HK-TD gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Pastorielaan zijn donderdag tussen 9.35 en 11.40 uur 23 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 88 km/u. Er passeerden 274 voertuigen.