Ingezonden persbericht


Lexar Media introduceert JumpDrive Traveler, waarmee consumenten profiteren van draagbaar, persoonlijk en privé internet en e-mail

Nieuwe flash drive software beschermt internet en bestandsveiligheid op pc' s, draagt e-mail-database, transporteert persoonlijke internetinstellingen en synchroniseert documenten om bestanden actueel te houden

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), toonaangevend fabrikant en aanbieder van krachtige digitale media en accessoires, introduceert JumpDrive Traveler, een nieuwe USB 2.0 flash drive, die surfen mogelijk maakt op met internet verbonden computers, zonder dat informatie over internetgebruik op de computer wordt achtergelaten. Amper groter dan een pakje kauwgum, stelt de JumpDrive Traveler gebruikers in staat e-mail, favorieten en persoonlijke webinstellingen vanaf de pc te gebruiken. Bovendien biedt software de mogelijkheid tot bestandssynchronisatie waarmee snel en gemakkelijk bestanden vanaf de USB flash drive geactualiseerd kunnen worden. Voor de JumpDrive Traveler software is geen installatie of set-up nodig op de host computer.

Om veilig en privé internetgebruik mogelijk te maken, slaat JumpDrive Traveler internetactiviteiten, waaronder de geschiedenis van webbezoek en cookies, op op de USB flash drive. Zodra de gebruiker het programma afsluit, worden deze gegevens zorgvuldig verwijderd van de harde schijf op de computer. Voor websurfen op maat, onthoudt JumpDrive Traveler de persoonlijke webinstellingen van de gebruikers, waaronder favorieten, geschiedenis en tijdelijke bestanden, die zo ook toegankelijk zijn vanaf andere computers.

Met JumpDrive Traveler kunnen gebruikers hun e-mail versturen, ontvangen en beheren vanaf elke compatibele computer met internettoegang. E-mail op een draagbaar USB opslagapparaat, biedt op snelle en eenvoudige wijze toegang tot werk of persoonlijke mail en vormt zo een forse stap vooruit op het gebied van mobiele e-mailoplossingen. Voor mobiele toegang tot mail, ondersteunt JumpDrive Traveler Outlook Express 5.5 en nieuwere versies. In de toekomst zal de software ook andere mailprogramma's ondersteunen.

JumpDrive Traveler gebruikt bestandssynchronisatie om gebruikers te helpen die regelmatig op verschillende computers werken en die altijd de nieuwste documenten bij de hand willen hebben. Via het synchronisatieprogramma maken gebruikers profielen van de mappen en bestanden die ze willen synchroniseren en deze worden met een enkele muisklik ververst zodra JumpDrive Traveler wordt aangesloten op de USB-poort van de hoofdcomputer.

"JumpDrive Traveler brengt draagbare USB-opslag naar het volgende niveau door faciliteiten te bieden voor de populairste activiteiten op computers, waaronder mailen, surfen en documentbeheer, zelf wanneer de computer van iemand anders wordt gebruikt", aldus Dave Klenske, directeur productmarketing van Lexar Media. "Aangezien JumpDrive Traveler toegang biedt tot favorieten, wachtwoorden en e-mail, zelfs op openbare computers, zal dit dé USB flash drive worden voor iedereen die extern toegang tot internet heeft. Daarnaast zal iedereen die regelmatig op meerdere computers werkt en die bestanden wil actualiseren, of zijn internetgeschiedenis privé wil houden, profiteren van JumpDrive Traveler."

Voor optimaal gebruiksgemak wordt de software op JumpDrive Traveler naar keuze automatisch of na het aanklikken van een pictogram, gestart nadat de JumpDrive wordt aangesloten op een USB-poort. Voor een persoonlijke en draagbare internetervaring, ondersteunt JumpDrive Traveler Internet Explorer 5.5 en nieuwere versies. JumpDrive Traveler is eind januari verkrijgbaar met 128MB of 256MB, voor een verwachte verkoopprijs van respectievelijk $59,99 en $89,99. In februari zal een 512MB JumpDrive Traveler op de markt komen, met een verwachte verkoopprijs van $179.99.

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash technologie gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller oplossingen voor de digitale fotografie, consumenten-elektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste industrieformaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller patenten. Licentiehouders van Lexar Media's technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:
Lexar Media Europe, Steve Mariott: tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl