Ingezonden persbericht


Lexar Media introduceert JumpGear-MP3, het eerste digital-audio-accessoire voor JumpDrive Sport

Nieuw apparaat verbetert functionaliteit van USB flash drive en maakt geheugen-uitbreiding van MP3-spelers met meerdere USB drives mogelijk

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), toonaangevend fabrikant en aanbieder van krachtige digitale media en accessoires, introduceert JumpGear-MP3, een unieke digitale audiospeler die gebruik maakt van Lexar Media's JumpDrive® Sport USB flash drive als opslagmedium. JumpGear-MP3 behoort tot de nieuwe generatie draagbare apparatuur dat de functionaliteit van JumpDrive Sport uitbreidt en inspeelt op de groeiende populariteit van zowel digitale muziek als USB flash drives.

Door de JumpDrive Sport als geheugenmedium te gebruiken, kunnen gebruikers geheugen uitbreiden tot 512MB met een enkele JumpDrive Sport, of verschillende JumpDrives bij zich dragen die elk hun eigen muziekcollectie bevatten. De USB 2.0 snelheid van JumpDrive Sport maakt het downloaden van grote muziekbestanden gemakkelijk en snel en het beschrijfbare label op de achterkant van de flash drive stelt gebruikers in staat meerdere muziekcollecties met gemak te organiseren.

"Toevoegbare accessoires, die de functionaliteit van flash drives verbeteren en andere toepassingen mogelijk maken, zullen de nieuwste innovatieve golf vormen binnen de sector, en Lexar verheugt zich er opnieuw over aan het begin van een nieuwe innovatie te staan," aldus Jim Gustke, general manager marketing van Lexar Media. "Met deze introductie voegen we verbeterde functionaliteit en plezier toe aan een toch al uiterst nuttig product, waarmee consumenten hun investering in USB flash drives maximaal kunnen benutten."

JumpGear-MP3 is een complete MP3-speler die ergonomisch is ontworpen om gemakkelijk in de palm van de hand te passen. De speler ondersteunt de populaire MP3- en WMA- muziekformaten en Microsofts digital rights management, zodat gebruikers muziek kunnen afspelen die bij online-muziekdiensten is aangeschaft. Hij biedt een backlit LCD, waarop songtitel, artiest, speeltijd en tracknummer worden weergegeven, en een equalizer met vijf preset-modi: normal, jazz, pop, rock en classic music. Het apparaat heeft 3 modi, normal, repeat en random en kan tot 14 uur continu muziek spelen.

"Met JumpGear-MP3 en JumpDrive Sport, kunnen onze cliënten muziek opslaan en beluisteren waar ze ook zijn, en daarnaast bedrijfsdocumenten, schoolwerk, foto's of andere informatie meenemen of overzetten", zegt Dave Klenske, directeur productmarketing van Lexar Media. "Veel mensen gebruiken JumpDrives al voor het overzetten van muziekbestanden, dus het ligt voor de hand dat Lexar een MP3-speler aanbiedt die ze voorziet van een compleet digital audiosysteem."

Met ingang van februari 2004 zal JumpGear-MP3 in twee configuraties verkocht worden, een met een 64MB JumpDrive Sport (verkoopprijs $89,99) en een als stand-alone accessoire voor JumpDrive Sport (verkoopprijs $49,99.) Beide configuraties worden geleverd met koptelefoon en 2 AAA batterijen. Om het geheugen van de digitale audiospeler uit te breiden, kunnen gebruikers aanvullende JumpDrive Sport flash drives kopen, die in januari op de markt komen met een verwachte verkoopprijs van $49,99, $79,99, en $169,99, voor een capaciteit van respectievelijk 128MB, 256MB en 512MB.

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash technologie gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller oplossingen voor de digitale fotografie, consumentenelektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste industrieformaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller patenten. Licentiehouders van Lexar Media's technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:

Lexar Media Europe, Steve Mariott:
tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com

Transcontinenta, Tiedo Boertien,
tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl

Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker,
tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl