Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/1)

Oosterhout, donderdag 15 januari 2004

Vermiste XTC-tabletten terecht
OOSTERHOUT: Een arrestant bekende op donderdag-ochtend 15 januari 2004 tegenover de politie dat hij XTC-pillen had weggegooid. De man verklaarde dat hij al op zondagavond 18 januari langs een wandelpad in het Lavendelhof de pillen had gedumpt. Het ging om circa 100 tot 150 gele XTC-tabletten met het opschrift Love. De drugs waren verpakt in een rode chipsverpakking (koker) van het merk Pringles. De politie informeerde de afdeling Spoedeisende hulp van het Amphiaziekenhuis, voor het geval er slachtoffers binnengebracht zouden worden. Ook stelden agenten direct een buurtonderzoek in, waaruit bleek dat een buurtbewoner de rode koker op maandagochtend nog had zien liggen. Uit navraag bij de gemeentereiniging bleek dat de Lavendelhof in de tussenliggende tijd niet was schoongemaakt door de gemeente. Aan Omroep Brabant werd gevraagd om een waarschuwing uit te zenden. Ondertussen zette de politie een zoekactie op touw. In de loop van de ochtend werden de drugs door de politie gevonden op een grasveld in de omgeving, circa 500 meter verderop. De arrestant is een minderjarige verdachte (17 jaar) uit Oosterhout. Hij werd op donderdag 15 januari gearresteerd vanwege een drugsdelict.

Politie neemt radardetector in beslag
MADE: De politie nam op woensdagmiddag 14 januari een radardetector in beslag. De radardetector zat achter de voorruit van een 22-jarige automobiliste uit Den Hout. Het apparaat was op dat moment in werking. De vrouw werd betrapt toen ze over de Tuinbouwweg reed. Het bezit van radarverklikkers is sinds 1 januari verboden. Justitie straft het bezit van een radardetector met een boete van 250,-

Scooter botst tegen vrachtauto
MADE: Op woensdagavond 14 januari werd de politie geroepen bij een eenzijdig verkeersongeval in Made. Op de Adellaan reed rond 19.30 uur een bromfietser tegen een geparkeerde vrachtauto aan. De 17-jarige jongen was toen de politie arriveerde goed aanspreekbaar. De jongen is met de ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis voor nader onderzoek.

Dronken automobilist rijdt 75 km/u te snel
TERHEIJDEN: Op woensdag 14 januari 2004 reed een 21-jarige inwoner uit Breda met zijn personenauto rond 03.00 uur met hoge snelheid door Terheijden. Op de Terheijdenseweg (binnen de bebouwde kom) reed hij met een snelheid van 125 km/u en negeerde daarbij het door rode verkeerslicht. De politie hield de automobilist op de Speelhuislaan in Breda aan. Bij de aanhouding bleek dat de bestuurder gedronken had. De man is overgebracht naar het politiebureau en moest een ademanalyse ondergaan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 800 ug/l. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen. De agenten vorderde zijn rijbewijs in.

Vijfentwintig bonnen bij snelheidscontrole
MADE: Op woensdag 14 januari 2004 hield de politie een snelheidscontrole in Made. De radarauto stond van 14.05 uur tot 16.35 uur opgesteld op de Drimmelenseweg. De snelheid van 609 passerende autos is gemeten. Vijfentwintig automobilisten waren in overtreding en krijgen binnenkort de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Bejaarde fietser raakt gewond bij verkeersongeval
RAAMSDONKSVEER: Hulpdiensten rukten op donderdag 15 januari uit voor een ernstig verkeersongeval op de Keizersdijk. Omdat het zich in eerste instantie zeer ernstig liet aanzien, was ook de traumahelikopter onderweg. Het ging om een verkeersongeval waarbij een bejaarde fietser werd geschept door een personenauto met aanhanger. De politie maakt aan de hand van de sporen en verklaringen van betrokkenen op dat de bejaarde man plotseling de weg overstak. Hij kwam vanuit de richting Geertruidenberg en was de Keizersdijk opgereden. Vermoedelijk is hij onverwacht overgestoken naar het fietspad toe dat tussen de Keizersdijk en de Brederolaan ligt. Het slachtoffer is met een ernstige hoofdwond en een gebroken heup per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de personenauto is een 54-jarige man uit Oosterhout. Hij en zijn drie inzittenden kwamen met schrik vrij. De politie zette enige tijd de weg af om een sporenonderzoek te doen en ook om ter plaatse een remproef te doen met de betrokken personenauto. De leeftijd van de bejaarde man is bij de politie niet bekend.

Politie pakt automobilist op voor rijden onder invloed WAALWIJK: Op de Taxandriaweg arresteerde de politie een 61-jarige man uit Waalwijk omdat de man onder invloed in zijn auto reed. Bij een controle roken de agenten de lucht van alcohol. In het politiebureau onderging de man een ademanalyse, wat een uitslag van 345 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dit feit vond plaats op woensdag 14 januari omstreeks 19.40 uur. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 190,- mee.

Bestelbusje schept 14-jarig meisje
WAALWIJK: De politie maakt proces-verbaal op tegen 22 jarige man uit Waalwijk. De man veroorzaakte op woensdagmiddag 14 januari rond 15.15 uur een verkeersongeval op de Van Assendelftstraat. De man reed in een bestelbusje en wilde, komende vanuit de richting van de Molenstraat, de kruising van Assendelftstraat / Kasteellaan oversteken. Hij zag daarbij een fietster vermoedelijk over het hoofd. Het 14-jarige meisje werd geschept toen ze over de Kasteellaan reed. Ze is met verwondingen aan haar gebit overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis in Tilburg.

Politie houdt verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Politieagenten in opleiding hielden woensdagmiddag 14 januari een verkeerscontrole op de Hoofseweg. In totaal controleerden ze 34 autos. Er werden zeven automobilisten bekeurd omdat ze de autogordel niet droegen. Drie bestuurders kregen de kans om hun rij- en kentekenbewijs in het politiebureau te tonen. Tijdens de controle hadden deze drie personen de autopapieren namelijk niet bij zich. Tegen een vrouw is proces-verbaal opgemaakt omdat ze reed zonder in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De agenten hebben de vrouw en haar auto thuis gebracht, want de vrouw mocht uiteraard zelf niet verder rijden.

Bron: Jeroen Steenmeijer