Politie Zuid-Holland-Zuid

15/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

15-01-2004 - Persberichten District II

INBRAAK
HORNAAR- Tussen woensdagmiddag 14 januari en donderdagmorgen 15 januari is er ingebroken bij een bedrijf aan de Dorpsweg. Het slot van de deur werd geforceerd waardoor de inbrekers naar binnen konden komen. Het gehele bedrijf is doorzocht. Er is geld en postzegels buit gemaakt. De technische recherche onderzoekt de inbraak. NIEUWLAND- Bij een dorpshuis in Nieuwland heeft men afgelopen nacht geprobeerd om in te breken. De inbrekers werden echter gestoord door het alarm dat af ging. Er is geen buit gemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE
LANGERAK- Aan de melkweg heeft de politie op donderdag 15 januari een snelheidscontrole gehouden. Er werden 289 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 11 bekeurd wegens te hard rijden.

REMMEN
GORINCHEM- De politie heeft op woensdagavond 14 januari een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats weggestuurd van het station in Gorinchem. Toen hij vervolgens met zijn auto wilde weggaan, bleek dat de auto niet verzekerd was en niet APK gekeurd was. Hierop werd besloten om de auto mee te nemen naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het politiebureau bleek echter dat de remmen van de auto nauwelijks werkten. De politie heeft de auto in beslag genomen.

HELING GESTOLEN WENSKAARTEN
ALBLASSERDAM- Woensdag 14 januari is een 36-jarige man uit Diemen aangehouden voor de heling van gestolen wenskaarten. Deze wenskaarten werden tussen 23 en 27 oktober 2003 gestolen uit een loods in Alblasserdam. Het betrof een partij van meer dan 31.000 wenskaarten. De man werd op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam betrapt op de verkoop van wenskaarten uit de ontvreemde partij. Hij verklaarde in totaal 800 kaarten gekocht te hebben, de politie trof er nog 443 aan. Deze zijn in beslag genomen en de man werd in verzekering gesteld. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.