Gemeente Leiden

Persbericht

Ondertekening contracten Sporthal Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC)

Publicatiedatum: 14 januari 2004

Op donderdag 15 januari 2004, om 12.00 uur, ondertekenen wethouder Ruud Hessing (Sport) en mevrouw Linda Schepman, directeur dienst Cultuur en Educatie, namens de gemeente Leiden twee contracten met betrekking tot de sporthal van het RRC. Het gaat daarbij om de notariële akte waarin de herziening van de erfpachtbepalingen Stichting Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) geregeld wordt; daarnaast wordt de huurovereenkomst voor de sporthal van het RRC getekend.

Namens het RRC worden beide overeenkomsten getekend door stichtingsbestuurder dhr. F.A. van den Broek dObrenan.

De ondertekening vindt plaats in de B&W kamer (kamer 234) van het stadhuis in Leiden.

Sporthal Rijnlands Revalidatie Centrum

De gemeente Leiden heeft ruim 1,5 miljoen euro bijgedragen aan de bouw en realisatie van het zwembad en de sporthal van het Rijnlands Revalidatie Centrum. Het Sportbedrijf Leiden, onderdeel van de gemeentelijke dienst Cultuur en Educatie, krijgt door het afsluiten van de huurovereenkomst voor een periode van tien jaar de sporthal gedurende 1350 uur per jaar ter beschikking. Sportverenigingen in de stad kunnen de hal van het Sportbedrijf huren.

De bijstelling van de erfpachtovereenkomst is juridisch-technisch van aard. Het gaat om het opnemen van financiële zekerheden in geval van voortijdige wijziging van de bestemming van het perceel.

Het Sportbedrijf Leiden heeft de beschikking over de sporthal van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. De hal is 44 bij 24 meter groot en is daarmee geschikt voor alle zaalsporten. Daarnaast is de zaal -door de inrichting die nodig is voor het revalidatiecentrum- ook zeer geschikt voor mindervalide sporters. Verenigingen die de sporthal aan de Wassenaarseweg 501 in Leiden willen huren, kunnen contact opnemen met Marja van Tilburg van het Sportbedrijf Leiden, tel. (071) 516 38 03.

Deze pagina is gewijzigd op 15-01-2004