Gemeente Stein


Nieuwe beleidsregels Wet Werk en Bijstand
15-01-2004

Op 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand, afgekort WWB, ingegaan. Hierdoor moest het college een aantal nieuwe richtlijnen vaststellen of bestaande herzien. In de vergadering van 13 januari 2004 zijn door het college de volgende beleidsnotas vastgesteld:


- Inkomen en Vermogen

- Bijzondere bijstand en Langdurigheidstoeslag
- Verificatiebeleid

- Terugvordering en verhaal

- Heronderzoeksplan

Deze notas liggen voor iedereen tijdens openingsuren ter inzage bij het Infocentrum in de hal van het gemeentehuis. De komende weken zullen wij ieder item apart behandelen en u hierover uitvoeriger informeren.

Aparte folder
Iedereen die een uitkering van de gemeente ontvangt krijgt in januari een folder over de WWB in de brievenbus. Hierin staat algemene informatie over de wijzigingen ten opzichte van de Algemene bijstandswet.

Heeft u hierover vragen dan kunt u contact opnemen met uw casemanager tijdens het telefonisch spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Wanneer wijzigingen in de wet of gemeentelijke beleidsregels gevolgen voor u hebben ontvangt u hierover binnenkort een aparte brief.

Meer informatie
De WWB sluit de vergoeding maatschappelijke participatie, schoolgaande kinderen en duurzame gebruiksgoederen uit. Deze kunt u vanaf 2004 dus niet meer aanvragen.

Wel is voor mensen ouder dan 65 jaar de vergoeding maatschappelijke participatie mogelijk en deze is dan ook gehandhaafd. Deze kunt u aanvragen bij de balie van de afdeling Sociale Zaken, tel. 4359281.