Gemeente Den Haag

januari 2004
Haags onderwijs herdenkt Hans van Wieren (15 januari)

Het onderwijsveld in Den Haag en omliggende gemeenten heeft voor de komende dagen een aantal activiteiten georganiseerd ter nagedachtenis aan Hans van Wieren, de docent die afgelopen dinsdag is overleden na de fatale schietpartij in het Terra College in Den Haag.

Condoleanceregisters
Er zijn diverse condoleancemogelijkheden.
Via internet: www.denhaag.nl, www.zoetermeer.nl en www.condoleance.nl Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het register te tekenen op drie Haagse scholen:
Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 65;
Hogeschool InHolland, Theresiastraat 8;
Mondriaan College Zorg en Welzijn, Houtrustweg 2. De registers zijn te tekenen op donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur. De mogelijkheid staat voor iedereen open om de registers op deze scholen te tekenen.

Terra College
Op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats op het Terra Colege. Deze bijeenkomst heeft een besloten karakter en is uitsluitend voor mensen van het Terra College toegankelijk.

Scholen in Den Haag en de regio op vrijdagochtend De besturen van de Haagse Onderwijsinstellingen (primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en HBO) roepen scholen in Den Haag en de regio op om vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur aandacht te besteden aan de gruwelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. De scholen kunnen hier op hun eigen wijze invulling aan geven. Ook zullen de scholen vrijdag de vlaggen halfstok hangen. Tevens doen de scholen in de regio mee aan de landelijk aangekondigde '1 minuut stilte' om 11.00 uur.

Haagse Herdenkingsbijeenkomst: dinsdag 20 januari in Statenhal Op dinsdag 20 januari organiseert het Haags onderwijsveld in samenwerking met de gemeente Den Haag een herdenkingsbijeenkomst in de Statenhal in Den Haag. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor medewerkers in het onderwijs in de Haagse regio, (delegaties van) leerlingen en andere betrokkenen. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.