Gemeente Den Haag

januari 2004
Informatieavond nieuwe openbare basisschool druk bezocht (15 januari)

Ongeveer honderd mensen bezochten gisteravond de informatieavond over de nieuwe openbare Prinses Catharina-Amaliaschool in het Informatiecentrum Leidschenveen. De planning is dat de nieuwe school in de loop van februari wordt gestart. Voor het lopende en het nieuwe schooljaar zijn al meer dan zeventig kinderen aangemeld.

De school gaat tijdelijk van start in het Cegelec-kantoorgebouw aan de Tiber 36 in Den Haag. Direct na de zomervakantie kunnen de leerlingen de tijdelijke huisvesting betrekken, op de groenstrook tussen de Taag, de Tiber en de Moezel. Eindpunt wordt een definitieve nieuwbouwlocatie in de wijk Lanen, waar dan ook een bijzondere montessori basisschool en kinderopvang worden gevestigd. Dan hebben we het over het voorjaar van 2006.

Pavane-onderwijsconcept
De nieuwe school gaat werken volgens het Pavane (persoonlijke aandacht voor alle nieuwe ervaringen) onderwijsconcept, waarin Prestaties, Autonomie, Veiligheid, Acceptatie, Normbesef en Expressie centraal staan. Extra aandacht is er voor een minder kwetsbare organisatie van het onderwijs, waardoor minder snel problemen ontstaan bij ziekte van een leraar of onderwijsassistent.

Aanmelden en inschrijven
Zodra de definitieve startdatum bekend is, worden de ouders van alle aangemelde kinderen uitgenodigd voor de inschrijving. Ouders die meer informatie willen over de nieuwe school, of hun kind(eren) willen aanmelden, kunnen contact opnemen met projectleider Jan Berkelmans, Ulenpasstraat 41, 2531 PL Den Haag. Jan Berkelmans is bereikbaar op telefoonnummer 070 - 336 5173 of 06 - 50 98 17 51.