Digitale Gemeente Houten

Voortgezet onderwijs presenteert zich tijdens Scholenmarkt 2004

woensdag 7 januari 2004 - Bron: Gemeente Houten

Donderdag 15 januari organiseert de gemeente Houten in het Wellantcollege aan de Randhoeve de jaarlijkse Scholenmarkt. Tussen 19.00 en 21.00 uur presenteren ruim twintig instellingen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan leerlingen uit groep 8 van de basisschool én hun ouders.

Veel aankomende brugklassers maken op de Scholenmarkt voor het eerst kennis met het voortgezet onderwijs.
De markt speelt zodoende een belangrijke rol bij hun keuze voor een vervolgopleiding. Leerlingen van
basisscholen in Houten zijn inmiddels via de gemeente uitgenodigd. Ook leerlingen van scholen buiten
Houten zijn 15 januari van harte welkom. Bezoekers ontvangen bij de ingang een plattegrond met daarop de
stands van alle deelnemende scholen.

Deelnemers aan de Scholenmarkt zijn, naast College De Heemlanden uit Houten, scholen en/of scholengemeenschappen voor vmbo, havo en/of vwo uit Bilthoven, Culemborg, Maartensdijk, Montfoort, Nieuwegein, Utrecht en Zeist. Ook aanwezig zijn Montessorischolen en scholen voor speciaal en agrarisch onderwijs.
De Scholenmarkt voorziet in een duidelijke behoefte: vele bezoekers van voorgaande edities spraken hun
waardering uit voor het initiatief.

Om al te grote pieken in het aantal bezoekers te voorkomen, zijn leerlingen van basisscholen ten oosten van de spoorlijn in Houten tussen 19.00 en 20.00 uur uitgenodigd; wie ten westen van het spoor naar school gaat, is van harte welkom van 20.00 tot 21.00 uur. In verband met beperkte parkeerruimte, wordt bezoekers verzocht de auto thuis te laten en met de fiets te komen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).