Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Ladot biedt particulieren unieke kans: registratie van .name domein

Het nieuwe toplevel domein voor particulieren

Amsterdam, 15 januari 2004. Ladot - An Active ISP Company, één van Europa's grootste aanbieders van internetdiensten, maakt bekend dat zij particulieren vanaf vandaag, donderdag 15 januari, de mogelijkheid biedt om hun persoonlijke naam te registreren met een .name extensie. Het toplevel(1) domein .name is via de ICANN specifiek voor particulieren in het leven geroepen. Bedrijven mogen deze domeinnamen niet registreren.

.name, het eerste en enige toplevel domein voor particulieren Voor personen is het nu mogelijk die speciale (domein)namen te registreren en te gebruiken voor een website of een e-mailadres met .name. Heeft u een naam in gedachten en was registratie ervan eerder niet mogelijk? U kunt deze .name nu direct registreren via Ladot.

"Dit is een geweldige kans voor particulieren nu eindelijk de gewenste naam te registreren en ermee aan de slag te gaan," zegt Jaap Zuiderveld, managing director van Active ISP. "Bedrijven registeren inmiddels al meer dan tien jaar domeinnamen. De kans dat particulieren hun (familie)naam kunnen registreren is hierdoor klein tot minimaal geworden. De .NAME extensie is specifiek voor de consument in het leven geroepen en vanaf vandaag is registratie van praktisch elke naam als domeinnaam mogelijk."

Termijn defensieve registratie van .name voor bedrijven loopt af Vanaf 8 december 2003 biedt Ladot bedrijven de mogelijkheid tot defensieve registratie van hun (merk)naam voor het .name domein. Deze mogelijkheid komt met de definitieve opening van de registratie op donderdag 15 januari te vervallen. Het .name domein is vanaf die datum uitsluitend beschikbaar voor particulieren.

Maak naam met uw .name
Ladot biedt al een .name registratie aan voor slechts EUR 2,50 per maand. Voor meer informatie, zie www.ladot.nl.

Over Ladot
Ladot - an Active ISP Company is Europa's belangrijkste provider van internetdiensten. Ladot levert domeinnamen, webhosting, e-commerce- en databaseoplossingen. Ladot staat voor de ontwikkeling van standaardoplossingen, met een focus op gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid. Bovendien biedt Ladot de snelste internetverbinding van Nederland. Nieuwe diensten zijn Linux Hosting, CGI, PHP4, Perl scripts en Frontpage. Voor meer informatie over het uitgebreide productportfolio, waaronder domeinnaamregistratie, e-mail, website en server hosting, applicaties en helpdesk, zie www.ladot.nl.

Over GNR Limited
GNR Limited is het moederbedrijf van The Global Name Registry, Limited, de organisatie die een generieke top-level domein (gTLD) registratie biedt die wereldwijd aan particulieren de mogelijkheid geeft een webadres te kopen met hun eigen naam, eindigend op de extensie .name. GNR Limited's investeerders omvatten onder andere Carlyle Europe Venture Partners, L.P., Northzone Ventures AS, and Four Seasons Venture AS. Meer informatie over Global Name Registry is te vinden op http://www.name.

(1) Een .name domein heeft, net zoals alle andere domeinen, drie niveau's. Het eerste niveau, ook wel toplevel genoemd, is de daadwerkelijke .name extensie. Het tweede niveau is vergelijkbaar met ieder ander .com of .nl adres: voorbeeld.name. Het derde niveau heeft twee punten in het adres en wordt ook geleverd met een of meerdere emailadressen, bijvoorbeeld: voor.beeld.name, voor@beeld.name.

# # #