PERSBERICHT - 2004-01-14

In totaal acht Reisveren voor Overijsselse touroperator

Record aantal bekroningen voor OAD Reizen

Reisorganisator Oad Reizen is door de gezamenlijke Nederlandse reisbranche uitgeroepen tot beste allround touroperator, de meest prestigieuze award in de reiswereld. Het was voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Oad deze prijs in de wacht sleepte. Ook werd Oad uitgeroepen tot de meest innovatieve reisorganisatie en tot touroperator met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Tijdens de uitreiking op de Vakantiebeurs in Utrecht werd Oad Reizen ook nog eens verkozen tot Nederlands beste bustouroperator en beste aanbieder van stedenreizen en reizen naar Turkije, Italië en de Caribbean. Daarnaast werd Oad in nog eens 18 andere categorieën genomineerd. Oad was met acht veren veruit de meest bekroonde reisorganisatie tijdens het zogenaamde Verengala.

De zogeheten Reisveren, een initiatief van het branchevakblad Reisrevue, worden jaarlijks uitgereikt naar aanleiding van een grootschalige NFO Trendbox-enquête onder reisbureaus. De verkiezing van de beste allround touroperator geldt als het hoogtepunt van het Verengala. Algemeen directeur G.W. Boven toonde zich bijzonder verheugd met deze herverkiezing: "Het betekent zonder twijfel dat Oad het meest succesvolle merk in de Nederlandse reiswereld is, met vlieg-, bus- auto- en treinvakanties naar meer dan 60 landen".

Al even verheugd toonde Boven zich met de bekroning tot reisorganisatie met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. "Je ziet steeds meer prijsvechters in de reisbranche. Daarmee komt helaas ook steeds vaker de kwaliteit in het geding, waarvan de consument uiteindelijk de dupe wordt. Oad heeft bewezen dat een goede kwaliteit en een scherpe prijs ook hand in hand kunnen gaan." Voor de vierde keer in de afgelopen vijf jaar won Oad ook de titel meest innovatieve touroperator. "Een bekroning van onze niet aflatende drang tot vernieuwing in de reiswereld", zo stelt Boven vast. "De introductie van de African Jumbo Camper, Oads paradepaardje op de Vakantiebeurs, is daar een mooi voorbeeld van."

Daarnaast won Oad voor de zestiende keer sinds 1984 in de categorie 'Beste bustouroperator'. Evenals de afgelopen drie jaar werd Oad Reizen ook dit jaar bekroond als beste Turkije-specialist. Voor het eerst werd Oad uitgeroepen tot beste specialist op Italië, de Caribbean en als beste specialist in stedenreizen. Het afgelopen jaar vertrouwden 703.000 Nederlanders hun vakantie toe aan Oad. De Oad Groep boekte in 2003 een omzet van 650 miljoen en behoort daarmee tot de drie grootste reisorganisaties van ons land.

Noot voor de redactie (