Gemeente Sneek


Sneker politici zoeken debat met scholieren

De in de werkgroep Kiezer-Gekozene vertegenwoordigde politieke partijen van de Sneker gemeenteraad hebben een sprekerspool gevormd waaruit leerlingen en docenten van het voortgezet onderwijs kunnen putten voor politieke debatten en spreekbeurten.

Het initiatief is vooral ontstaan uit de door de werkgroep geïnitieerde 'In de Ring' debatten van de laatste jaren in het Bolwerk. Docenten en scholieren wilden daar in de klas een vervolg op geven en de Sneker politici besloten er met de sprekerspool op in te spelen.
Leerlingen en docenten die een politicus voor de klas willen, kunnen zich melden bij de gemeentelijke voorlichting. In onderling overleg wordt daarna gekeken hoe kiezer en gekozene het beste bij elkaar kunnen worden gebracht.

Door 'uit het stadhuis te komen' hopen de Sneker raadsleden de banden met de (aanstaande) kiezer aan te kunnen halen. De contacten kunnen niet alleen voor de leerlingen informatief zijn. Ze kunnen ook voor de politici nieuwe gezichtspunten opleveren.
Het project gaat begin februari van start en kan ook als voorbereiding voor de Europese verkiezingen op 10 juni worden gebruikt. In 2005 worden de resultaten ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 geëvalueerd.

* Pagina met bereikbaarheidsgegevens bureau Voorlichting gemeente Sneek

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 14-1-2004