Roto Smeets de Boer NV

RSDB sluit af met sterke finish

Op basis van voorlopige cijfers over het boekjaar 2003 heeft RSDB uit gewone bedrijfsvoering een bedrijfsresultaat gerealiseerd circa 25% onder het niveau van 2002.
Na aftrek van voorzieningen - Eur 5,8 mln netto - voor reorganisaties bij PlantijnCasparie zal de nettowinst circa Eur 2,0 mln bedragen.

Een verder verzwakte economie heeft het conjunctuurgevoelige karakter van de informatie- en communicatie industrie ondubbelzinnig bevestigd. Afgenomen vraag in combinatie met al langer aanwezige overcapaciteit deden het prijsniveau verder dalen.
Onder deze marktomstandigheden heeft Roto Smeets verdere groei in marktaandeel gerealiseerd, heeft Media Partners een `all time high' winst gerealiseerd en heeft PlantijnCasparie een moeilijk en in financieel opzicht zeer teleurstellend jaar afgesloten. Inmiddels zijn binnen PlantijnCasparie de overlegprocedures afgerond en ligt het omvangrijke implementatieproces met betrekking tot gedeeltelijke vervreemding, integratie en sluiting van een tiental vestigingen op schema.

In de laatste maanden van 2003 met traditioneel de grootste bedrijfsdrukte was sprake van een sterke stijging van de marktvraag. Deze volumetoename, die niet samenging met prijsverbetering en waarvan in de komende maanden zal moeten blijken of dit de inleiding vormt voor structureel herstel, heeft bijgedragen aan een sterke finish van RSDB in 2003.

De definitieve jaarcijfers 2003 worden bekend gemaakt op donderdag 11 maart 2004 vóór beurs en gepresenteerd en toegelicht tijdens een op die dag geplande persconferentie en analistenbijeenkomst.

Hilversum, 15 januari 2004

ROTO SMEETS DE BOER NV
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: Hans de Jong / Leo van Gelder, tel. 035 - 625 86 03