Politie Friesland

Politieberichten van 14/01 13.00 uur t/m 15/01 07.00 uur

Fryslân 15-01-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur telefonisch contact opnemen met Bureau Communicatie via 058
- 880 8272.

Drachten: bedrijfsinbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een kantoor aan de Tramlaan. Er werden twee flatscreens weggenomen. Een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag werd om 15.40 uur een verdachte aangehouden aan de Dracht terzake winkeldiefstal. Een 18-jarige inwoner van Heerenveen wilde uit een supermarkt een aantal levensmiddelen (kaas, ham en vleesproducten) meenemen zonder af te rekenen. Winkelpersoneel had gezien dat de verdachte de spullen in een tas stopte. De verdachte werd naar het bureau gebracht en verhoord. Hij werd daarna weer in vrijheid gesteld. Een 43-jarige inwoner van Wijnjewoude deed aangifte.

Lemmer: radardetector in beslag genomen
Van een 23-jarige automobilist uit Balk werd woensdag om 14.25 uur een radardetector in beslag genomen. De bestuurder reed op de Zeedijk. Hij kreeg een boete van E. 250,-- en de detector werd in beslag genomen.

Leeuwarden: getuigenoproep na overval met geweld
Woensdag raakte om 7.20 uur een 54-jarige Leeuwarder gewond tijdens een overval in zijn woning aan de Abeelstraat. Het slachtoffer liep arm- en gezichtsletsel op. Hij liet zich in het ziekenhuis behandelen. De man werd door een tot nu toe onbekende verdachte overvallen in zijn woning. De verdachte belde op bovengenoemd tijdstip aan. Toen het slachtoffer de voordeur opende wilde de verdachte de woning binnendringen. Hierop ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer gewond raakte. De verdachte nam een gsm uit de woonkamer mee en vluchtte weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Het signalement van de verdachte luidt: ongeveer 25 jaar, lichtgetinte huidskleur, donkere vlassnor, lengte ca. 1.75 m. De man droeg een korte suède jas met een zwarte broek en een zwarte muts. De politie roept getuigen op om zich te melden via telefoonnummer: 0900 8844.

Franeker: winkeldiefstal
Woensdag werd om 19.45 uur een verdachte aangehouden aan het Ockingahiem terzake winkeldiefstal. De verdachte, een 27-jarige inwoonster van Franeker, wilde uit een supermarkt een vijftal levensmiddelen ter waarde van E 14,68 (o.a. koffie en zuivelproducten) meenemen zonder te betalen. Nadat ze de kassa had gepasseerd werd ze door winkelpersoneel aangehouden. De verdachte werd voor verhoor naar het bureau gebracht. Ze legde een bekentenis af en werd na verhoor weer vrijgelaten. Er werd aangifte gedaan door een 22-jarige inwoonster van Franeker.

Leeuwarden: aanhouding drie verdachten
Woensdag werden om 12.30 uur drie verdachten aangehouden aan de Piet Heinstraat. Drie Leeuwarders van 44, 17 en 16 jaar hadden om 12.00 uur een vrouw mishandeld in het MCL-Zuid ziekenhuis. Het slachtoffer was als patiënt op een ziekenzaal aanwezig. Ze werd door de 44-jarige verdachte geslagen. Daarnaast uitten de verdachten verbale bedreigingen naar het verplegend personeel en beveiligingspersoneel. De verdachten vertrokken in een personenauto. De politie kwam de verdachten via het kenteken op het spoor. De drie Leeuwarders werden naar het bureau gebracht, voorgeleid, verhoord en ingesloten. Een 50-jarige inwoner van Blije en een 42-jarige Leeuwarder deden aangifte van bedreiging. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden: Willemskade, donderdag 00.43 uur, 44-jarige Leeuwarder, 495 ug/l, rijverbod 5 uur, automobilist.

Berlikum: Gernierswei, donderdag 01.12 uur, 43-jarige inwoner van de gemeente Franekeradiel, 710 ug/l, rijverbod 8 uur, automobilist.

Leeuwarden: Oosterkade, donderdag 03.05 uur, 20-jarige inwoner van de gemeente Franekeradiel, 435 ug/l, rijverbod 4 uur, automobilist. Deze bestuurder werd om 05.30 uur opnieuw betrapt op het rijden onder invloed (325 ug/l). Hij bestuurde een voertuig terwijl hem een rijverbod was opgelegd. Er werd voor de twee keer proces-verbaal opgemaakt. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur.

Drachten: bedrijfsinbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een drogisterij aan de Eems. Men kwam binnen door een toegangsdeur te forceren. Uit een eerste inventarisatie bleek dat er parfums en batterijen zijn weggenomen. In de loop van de dag wordt vastgesteld of er meerdere zaken zijn weggehaald. Er werd aangifte gedaan door een 54- jarige inwoner van Drachten. De politie stelt een onderzoek in.

Drachten: fietser gewond na val
Woensdag raakte om 20.40 uur een inwoner van Drachten (leeftijd onbekend) gewond aan het Grasland. Hij was door onbekende oorzaak van zijn fiets gevallen. Het slachtoffer werd met gezichts- en hoofdletsel naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. Over de conditie van het slachtoffer zijn geen bijzonderheden bekend.