Gemeente Amsterdam

Huffnagel nieuwe wethouder gemeente Amsterdam
14 januari 2004 - Marleen Nieuwenhuis

Vandaag, woensdag 14 januari, is Frits Huffnagel door de gemeenteraad benoemd als wethouder van Amsterdam. Huffnagel volgt hiermee Geert Dales op die burgemeester van Leeuwarden wordt. Met 13 stemmen tegen en 28 stemmen voor is de gemeenteraad akkoord gegaan met zijn benoeming.

Huffnagel

Frits Huffnagel werd op 15 juli 1968 geboren in Leiden. Hij studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarbij hij zich specialiseerde in politieke communicatie en informatie. Huffnagel is werkzaam geweest bij de werkgeversorganisatie VNO-NCW als secretaris van Jong Management, de vereniging van ondernemers, directeuren en managers tot veertig jaar. Aansluitend was hij programmamanager en trainer bij De Baak, het opleidingscentrum van VNO-NCW.

Huffnagel werd in 1998 voor de VVD gemeenteraadslid in Amsterdam en was tot 2002 onder meer woordvoerder Economische Zaken en Verkeer, Vervoer & Infrastructuur. Na de verkiezingen van 2002 werd hij gekozen tot fractievoorzitter en was hij woordvoerder Openbare Orde en Veiligheid. Voorafgaand aan zijn raadslidmaatschap presenteerde en organiseerde Huffnagel jarenlang politiek café Libertijn, het wekelijks politiek café van de VVD in Amsterdam. Ook nam hij deel aan de debatten in Het Lagerhuis, het debatprogramma van de VARA.

Er vindt tijdens de wethouderswisseling ook een wijziging in de portefeuilleverdeling plaats. In de eerstvolgende Collegevergadering op dinsdag 20 januari wordt de definitieve portefeuilleverdeling vastgesteld.

Pb-009

© Gemeente Amsterdam