Ingezonden persbericht


webMethods introduceert webMethods Portal, een volledig op webservices gebaseerde Portal-oplossing

webMethods Portal(tm) zorgt voor eenvoudige ontwikkeling en implementatie van gestandaardiseerde Portals

AMSTERDAM - 15 januari 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van webservices-infrastructuur, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van webMethods Portal(tm). webMethods Portal is een 100% op webservicestandaarden gebaseerde Portal-oplossing, die alle informatie, toepassingen en processen binnen een onderneming toegankelijk maakt voor medewerkers. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende rechten en gebruikersprofielen van de medewerkers.

Het belangrijkste onderscheid met Portal-oplossingen van andere leveranciers, is dat webMethods Portal vanaf de kern is gebaseerd op webservicestandaarden, waardoor volledig geprofiteerd kan worden van reeds gedane investeringen in applicatie-integratie. Alle uitgevoerde acties (zoals het publiceren, bekijken, bijwerken en verwijderen van informatie) worden als een webservice via de WSDL-standaard gepresenteerd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld webservices van derden binnen de eigen portal veilig worden aangeroepen.

Ontwikkelaars kunnen met webMethods Portal zeer snel en eenvoudig onderdelen aan een eigen Portal toevoegen of koppelen aan bestaande bedrijfsonderdelen. Het toevoegen van nieuwe Portal-onderdelen gebeurt via zogenaamde portlet-wizards, die via een drag-and-drop interface de ontwikkeling vereenvoudigen en versnellen. En via de uitgebreide lijst van voorgedefinieerde portlets, kunnen eenvoudig en snel koppelingen worden gelegd naar bedrijfskritieke applicaties zoals SAP, Siebel, Microsoft Exchange of Lotus Notes.

"Met webMethods Portal bieden we klanten een uniforme, visuele presentatielaag voor alle geïntegreerde informatie, toepassingen en processen binnen de onderneming," zegt Richard Dobber, managing director Northern Europe bij webMethods. "Met webMethods Portal ontwikkelen en implementeren ondernemingen razendsnel gestandaardiseerde Portals, waarmee de productiviteit wordt verhoogd en meer rendement wordt gehaald uit de reeds gedane investeringen in bedrijfsbrede applicatie-integratie."

webMethods Portal kan zowel standalone als in combinatie met het webMethods Integratieplatform worden gebruikt. Het werkt met iedere bekende applicatieserver en kan zowel met .Net als J2EE overweg. webMethods Portal ondersteunt tevens nieuwe Portal-standaarden als WSRP en JSR 168.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.

Ingezonden persbericht