3 e persbericht van donderdag 15 januari 2004

Eindhoven 15-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na greep uit kassa

Na een achtervolging is donderdag rond 14.05 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding een greep uit een kassalade hebben gedaan bij een winkel aan de Kruisstraat. De caissière gaf wisselgeld terug aan een klant en juist op dat moment deed de man een graai in de lade en sloeg met ruim 1.600 Euro op de vlucht. Een personeelslid ging achter de dief aan. In de omgeving van het Vredesplein had hij hem te pakken. Hij raakte echter in een worsteling verzeild met de verdachte waarop deze kans zag te ontsnappen. De gewaarschuwde politie vond de man uiteindelijk in de struiken bij een woning aan de Weteringsstraat. De man is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Helmond: Huiselijk geweld

In Helmond Oost ter hoogte van de woning van zijn vriendin is donderdagmiddag rond 12.10 uur een 32-jarige man uit Breda aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 38-jarige vriendin in haar woning met een mes bedreigd hebben en haar keel hebben dichtgedrukt. Tijdens een worsteling tussen het paar liep de vrouw snijwondjes op aan haar polsen. De verdachte man had vervolgens de woning verlaten maar kon door de politie in de directe omgeving worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Asten: Verdachte van handel in softdrugs aangehouden

Op het politiebureau aan de Planker is donderdag rond 16.00 uur een 28-jarige man uit Asten aangehouden. De politie had in de woning van de man eerder die middag een doos met softdrugs aangetroffen. De man is vrijwillig meegegaan naar het politiebureau om uitleg te geven. Op het bureau bleek dat in de doos 32 zakjes met softdrugs zaten, in totaal 31,5 gram. Hierop is de man op basis van verdenking van handel in softdrugs in verzekering gesteld.

Someren: Bromfietscontrole

Op de Kanaalstraat is donderdag tussen 14.45 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 47 bromfietsers gecontroleerd en 23 bekeuringen uitgedeeld. 18 voor een te hoge constructiesnelheid, 3 voor het onverzekerd zijn, 1 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en 1 voor het niet goed vastzitten van de kinband van de helm.