Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Aanhouding na achtervolging

Publicatiedatum: 15-01-2004

De politie heeft op 15 januari rond 20.30 uur een man uit Arnhem aangehouden, nadat de politie-ambtenaar een waarschuwingschot met zijn vuurwapen had gelost. Dit gebeurde op de Dalweg in Arnhem.

De politie was kort er voor gewaarschuwd in verband met problemen die zouden worden veroorzaakt door een aantal personen in een winkel aan de Hommelseweg in Arnhem. Toen de politie ter plaatse kwam, reden een aantal personen met een auto weg. Daarop ontstond een korte achtervolging (waaraan werd deelgenomen door meerdere politievoertuigen) die eindigde op de Dalweg. Enkele inzittenden renden daarop weg. Een politie-ambtenaar wist echter een persoon aan te houden, nadat de politie-ambtenaar een schot met het vuurwapen had gelost. De andere personen zijn -voorzover momenteel bekend- niet aangetroffen.
Nadere bijzonderheden (zoals personalia van de betrokkenen) ontbreken op dit moment. De politie kan morgen mogelijk meer informatie verstrekken (NOOT AAN DE REDACTIES - dit zal worden bewaakt door het bureau Communicatie van het district Arnhem Veluwezoom). De politie heeft overigens ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Overigens voorzien de procedures -in het geval met een dienstwapen is geschoten- in een onderzoek door de Rijksrecherche. Daarover wordt morgen nader besloten.

Politie Gelderland-Midden / bureau Communicatie Ronald van der Leeden (026) 352 4721 (tot 22.45 uur)
---