Gemeente Tiel


Nieuwe stadsprijzen gemeente Tiel

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari 2004 zal burgemeester De Vreeze twee nieuwe stadsprijzen uitreiken, namelijk 'De Tielenaar van het Jaar' en 'De ondernemer van het Jaar'. Tot en met 1 december a.s. kunnen inwoners van gemeente Tiel personen of een groep voordragen die naar hun mening in aanmerking kunnen komen voor deze prijzen.

De prijs voor de 'Tielenaar van het Jaar' zal worden toegekend aan een inwoner (of aan een groep), die zich op opvallende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Tielse samenleving of Tiel op bijzondere wijze positief in beeld heeft gebracht. De onderscheiding 'Ondernemer van het Jaar' honoreert één of meerdere Tielse ondernemers die met hun bedrijf een bijdrage hebben geleverd aan de promotie of naamsbekendheid van de gemeente. Of met dit bedrijf een in het oog springende prestatie op hun naam hebben geschreven.

Binnenstadsprijs
Tiel kende de Binnenstadprijs, die in 1996 werd ingesteld en waarvoor mensen en organisaties die zich hebben ingespannen voor de kwaliteitsverbetering van de binnenstad, in aanmerking komen. De laatste jaren is deze prijs niet meer uitgereikt, omdat enerzijds de belangstelling ervoor verminderde en anderzijds er veelal dezelfde soort initiatieven werden genomineerd. Het waren vooral verbouwingen van winkelpanden die werden voorgedragen. Dat maakte deze prijs nogal eenzijdig. Vandaar dat nu in feite gekozen is voor de verbreding van deze prijs tot 'De Ondernemer van het Jaar'. Dit betekent dat niet alleen ondernemers uit de binnenstad maar uit de hele gemeente Tiel, dus inclusief de dorpen Kapel-Avezaath en Wadenoijen, ervoor in aanmerking komen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende