Gemeente Leusden

23-12-03
De gemeente Leusden organiseert Wandelinformatiemarkt

Op vrijdagavond 16 januari vanaf 19.00 uur organiseert de S.S.D. (Stimulering Sport Deelname) van de gemeente Leusden een inloopwandelmarkt in Cultureel Centrum Groot Krakhorst aan de Bolderikhof 18 te Leusden. De wandel- en wadloopinformatieavond is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden.

Op deze avond wordt in de Schaapskooi van Boerderij Groot Krakhorst een lezing met video vertoond over de wadloopsport, gevolgd door een amusante persiflage over het wadlopen. De 1e lezing is van 19.30 - 20.15 uur, de 2e lezing van 20.30 - 21.15 uur. De presentatie over het wadlopen wordt verzorgd door Jan Hendriks, gids van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Ton Hulsebos uit Hoevelaken verzorgt de persiflage over het wadlopen. Hij is bekend als begeleider van de wadlooptochten uit Hoevelaken. Het wadloopprogramma 2004 van de Wadloopstichting wordt ter plekke uitgedeeld.

Iedereen met wandelplannen kan zich in de deel van Boerderij Groot Krakhorst laten informeren over plaatselijke, regionale en landelijk georganiseerde wandeltochten.

* U kunt informatie krijgen over de verschillende wandelactiviteiten van de S.S.D. van de gemeente Leusden.

* Het programmaboekje 2004 van Organisatie wandel- en wadlooptochten Midden-Nederland van Ria Abels ligt klaar om mee te nemen, tevens inschrijfavond voor de wandel- en wadlooptochten.
* Bestuursleden van de KNLBO zijn aanwezig met wandelinformatie en wandelboekjes.

* Het wadloopprogramma van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen ligt klaar.

* Van het Wandel Platform Nederland kunt u folders, flyers en brochures meenemen over alle LAW 's (Lange Afstand Wandelpaden) in Nederland.

* Een medewerkster van het Zeehondencentrum van Lenie 't Hart uit Pieterburen is aanwezig om over haar werkzaamheden te vertellen. Folders, kleurplaten voor kinderen en materiaal uit de zeehondencreche is ruimschoots aanwezig.

ZUIDERZEEPADWANDELTOCHTEN
De wandelaars uit Leusden hebben in 2002 met veel enthousiasme een begin gemaakt met het Zuiderzeepad. De Organisatie Wandeltochten Midden-Nederland zal dit jaar met de wandelaars uit Leusden en omgeving de route uitlopen. Dit LAW-pad is 400 km lang (een rondje IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren, opgedeeld in wandeltochten van 20 tot 30 km).
Begin maart, april en mei worden de Zuiderzeepadroutes gelopen. In het najaar wordt de laatste route van het Zuiderzeepad gelopen. Inschrijfformulieren kunnen uit de "open brievenbus" bij Ria Abels, Krakhorst 30 opgehaald worden. Inschrijven en aanmelden kan op de open wandelavond op 16 januari a.s.

DIVERSE WANDELTOCHTEN EN WANDELEVENEMENTEN VANUIT LEUSDEN
* De Zuiderzeepad wandelingen in maart, april, mei, september en oktober.

* Hemelvaartsweekend 20-23 mei, wandelweekend in de Ardennen, Belgie.

* Woensdag 9 juni, een stukje PELGRIMSPAD lopen met de SSD.
* Zondag 27 juni een dagtocht naar Ameland.
* Van vrijdag 1 t/m 4 oktober gaan we vanuit Leusden naar Fulda Duitsland om op za- en zondag de 2-daagse van Fulda te lopen. Op de aankomstdag is een Friendships-walk georganiseerd. Overnachtingen in een hotel.

* Vrijdag 18 juli, dagtocht naar Schiermonnikoog.

WADLOOPTOCHTEN

* WADLOOPTOCHT AMELAND vrijdag 25 juni

* WADLOOPTOCHT AMELAND zondag 27 juni

* WADLOOPTOCHT ROTTUMEROOG zaterdag 28 augustus
* WADLOOPTOCHTEN naar de Duitse eilanden:
* SPIEKEROOG vrijdag 4 juni

* BALTRUM zaterdag 4 september

Op 16 januari wordt er ook uitgebreid informatie gegeven over de wadlooptochten. Gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, o.a. Andre Staal, die de wadlopers van Midden-Nederland vaak begeleidt, komen uit Groningen naar de open avond in Leusden om deze informatie te geven. Wadlooptochten zijn bedoeld voor de sportieve lopers, die zich realiseren dat je tijdens een wadlooptocht slik, geulen en zandbanken tegenkomt. Je hebt er een goede conditie voor nodig. Een uitermate lichte oversteek in een prachtig gebied is de tocht naar Baltrum. Droge, schone kleding, schoenen en eten en drinken neem je zelf mee in je rugzak. Alle tochten worden onder leiding van gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen gelopen.

Alle wandel- en wadlooptochten vertrekken per touringcar vanuit Woudenberg / Leusden / Hoevelaken. Inlichtingen over de Organisatie Wandel- en Wadlooptochten Midden-Nederland kunt u krijgen bij Ria Abels 033-4941886.

De wandelmarkt is vrij toegankelijk: vrijdag 16 januari 2004 van 19.00-21.30 uur in het Cultureel Centrum Groot Krakhorst, Bolderikhof 18 te Leusden. Voor inlichtingen over de wandelinformatiemarkt kunt u contact opnemen met de gemeente Leusden, afdeling Sportzaken, tel. 033-4961648.
Terug naar boven