RTV West

Regionale poptalenten in Stork on Air

13 januari 2004

Radio West gaat vanaf vrijdag 16 januari weer op zoek naar poptalenten in de regio. Elke week tussen 19.00 en 21.00 uur zendt 89.3 Radio West het popprogramma Stork on Air uit. Het is een opvolger van het (in popkringen) legendarische Popstad Nr 12, waarin presentator Hans Vandenburg de pop in deze regio verkende. Vandenburg (presentator en muzikant) is ook nu weer één van de presentatoren. De Storks zullen elke week uitvliegen om de beste muziek uit deze regio te laten horen. Het programma wordt gemaakt door Radio West in samenwerking met de redactie van het Pop- en Uitgaansmagazine Stork on Stage.

Pop, rock, dance, blues, reggae of...metal, grunge, tekno, psycho-billy, pop-noire en mokassapop. Het is slechts een greep uit de verscheidenheid aan popscènes in de regio. Het broeit, het bloeit, maar het is lang niet altijd even bekend. Stork on Air geeft een beeld van de ontwikkelingen in popstad Den Haag maar ook in Delft, Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer of waar het nieuwe talent ook maar opbloeit.

Vanzelfsprekend voert de muziek de boventoon in het live-programma. In korte interviews zullen de Storks de bedoelingen van artiesten verder uitdiepen. Artiesten zullen ook (semi-) akoestische optredens verzorgen. De popagenda en het popnieuws geven een beeld van het laatste nieuws op popgebied.

Het programma komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Radio West en het Pop- en Uitgaansmagazine Stork on Stage in Den Haag. Het popblad volgt al zeven jaar de ontwikkelingen in de Haagse Popscene. In 2002 en 2003 verzorgde de redactie van het blad het wekelijkse popprogramma Stork on Air op Hofstad Radio (lokale zender in Den Haag).

Radio West is erg gelukkig Stork on Air binnen te halen. Het popprogramma past volgens hoofdredacteur Ron Fresen goed bij Radio West: "Naast nieuws en cultuur in brede zin, is het één van de doelstellingen van Radio West ook de ontwikkelingen in de popscène te volgen. Met het verdwijnen van Popstad Nr. 12 en Westpop op televisie viel daar een gat. Stork on Air gaat dat gat invullen."

De presentatie van het programma is in handen van Hans Vandenburg (ex-Popstad Nr 12, TV West, muzikant), Michiel Breedveld (Radio West, hoofdredacteur Pop- en Uitgaansmagazine Stork on Stage) Lee Bourke (eindredacteur Stork on Stage), Rob Vondracek (coördinator Haags Popcentrum)en Suzanne Unck (redacteur Stork on Stage). Zij zullen per tourbeurt presenteren.

12 januari 2004
Kijkrecord TV West