Het Nederlandse Rode Kruis

13 januari 2004
Vrijdag 16 januari: Nationale Dag voor Iran

Ruim twintig bekende Nederlanders slaan de handen ineen voor Iran. Samen met de NOS, de publieke omroepen, commerciële zenders en dagbladen maken zij van vrijdag 16 januari de 'Nationale Dag voor Iran'. Op die dag zullen alle omroepen op zowel radio als TV spots uitzenden waarin bekende Nederlanders een oproep doen aan het Nederlandse publiek om via giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) de actie voor Iran te steunen.

3 miljoen
De 'Nationale dag voor Iran' op vrijdag 16 januari vormt de afsluiting van de SHO-actie, maar giro 555 zal nog geruime tijd geopend blijven voor donaties voor Iran. Sinds de start van de actie op 30 december, heeft het Nederlandse publiek al bijna 3 miljoen gedoneerd.

Erbarmelijk
In Bam en omgeving is al veel hulp gearriveerd, maar de omstandigheden waarin mensen moeten zien te overleven zijn nog steeds erbarmelijk. Om op grote schaal mensen te kunnen blijven voorzien van onder meer dekens, voedsel, schoon drinkwater, onderdak, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen, vroegen de Verenigde Naties en het Internationale Rode Kruis vorige week de wereldgemeenschap om $ 70 miljoen.

Online doneren aan giro 555 kan via www.giro555.nl