Gemeente Rotterdam

14 januari 2004

Uitnodiging voor de media

College verricht starthandeling Stadshavens

Het college van B&W brengt vrijdag 16 januari een werkbezoek aan het gebied van de Rotterdamse Stadshavens: het Waal/Eemhavengebied en het Merwehaven/ Vierhavensgebied. U bent van harte welkom om het tweede deel van het werkbezoek aan de Stadshavens bij te wonen. Verzamelen om 11.15 uur bij de 'verkeerscentrale Stad' aan de Lekstraat, havennummer 270.

Het eerste deel van het Collegebezoek bestaat uit een korte vaartocht met de Nieuwe Maze, het representatieschip van het Havenbedrijf. Dit programma-onderdeel is besloten. U kunt aansluiten bij het tweede deel, dat start met een bustour door het Merwehavengebied. Onderweg brengt het gezelschap een bezoek aan de nieuwe vestiging van koffiebedrijf Santos.

Omstreeks 12.00 uur arriveert de bus bij het dienstgebouw van het Havenbedrijf aan de Vierhavensstraat 52. De directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Stef Fleischeuer, presenteert hier de stand van zaken van het project Vierhavensstrip. Aansluitend (tip voor fotografen!) zullen Collegeleden aan de overkant van de straat een stuk spoorrails verwijderen. Deze officiële handeling markeert de start van de reconstructie van het spooremplacement. Het is de bedoeling om ter plaatse bedrijfsruimtes te realiseren, met op het dak een wijkpark. Het werkbezoek eindigt om 13.00 uur.

Stadshavens

Het gebied van de Stadshavens zal de komende decennia gedeeltelijk van functie veranden. Als gevolg van onder meer schaalvergroting zullen delen van de havenactiviteiten zich in westelijke richting verplaatsen. De komst van de Tweede Maasvlakte zal dit proces bespoedigen. Zo ontstaat ruimte voor stedelijke functies als wonen, werken en recreëren. De Ontwikkelingsmaatschappij Stadshavens Rotterdam N.V. begeleidt deze transformatie.


---