FNV

Adhesieverklaring FNV en CNV oproep 1 minuut stilte Vakcentrales FNV en CNV betuigen in een verklaring hun adhesie met de oproep om op 16 januari in alle onderwijsinstellingen een minuut stilte in acht te nemen.

De vakcentrales FNV en CNV zijn zeer geschokt door het afschuwelijke incident op het Haagse Stevin College.

We betuigen hierbij onze adhesie aan de oproep van werkgevers en bonden in het onderwijs om op 16 januari om 11.00 uur een minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan leraar Hans van Wieren.

Volgens FNV en CNV staat het incident niet op zich, maar heeft het te maken met een toename van geweld in onze samenleving. Die heeft ook gevolgen voor werknemers in allerlei bedrijfstakken. In het onderwijs, maar ook het openbaar vervoer, de gezondheidszorg en de politie. FNV- en CNV-bonden ontwikkelen in de eigen sectoren plannen om de werkvloer veiliger te maken.

FNV en CNV roepen iedereen op om zich in eigen kring erop te beraden hoe hij of zij daar kan bijdragen aan een meer menselijke samenleving. De verruwing van omgangsvormen, de achteloosheid in het onderlinge verkeer, maar bovenal het fysieke geweld op de werkvloer moet stoppen.

Lodewijk de Waal, voorzitter FNV

Doekle Terpstra, voorzitter CNV