Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 8 januari 2004

"Aan Tafel"
Verteldiners in het Nederlands Openluchtmuseum

Op vrijdag 16 januari 2004 start het Nederlands Openluchtmuseum met een nieuwe serie ludieke verteldiners. "Aan Tafel" gaat over "potersmoken en knokkepot" en werpt een luchtig humoristisch licht op eten en eetgewoonten van vroeger en nu. Onder het genot van een heerlijk diner luistert u ademloos naar de smakelijke verhalen van meester-verteller Fons Boer, gegarneerd met prachtige muziek van Renate Jörg op piano en accordeon.

Gezelligheid aan de eettafel
"Aan Tafel" gaat over de ontmoetingsplaats bij uitstek: de eettafel. De maaltijden bij de gezellige familie van zeeman `oom' Simon en tante Nel zijn ware gebeurtenissen. Luidruchtig en rommelig als op een schilderij van Jan Steen. Eten is voor deze mensen niet zomaar een noodzakelijke dagelijkse bezig-heid: nee eten is hun leven! Als er niet gegeten wordt, dan wordt er wel over gepraat of gedroomd. Zo ontstaat een breed verhaal over eten en eetgewoonten van vroeger en nu, van rijk en arm, maar ook over de verschillen in eetgewoon-ten tussen dorp en stad. Aan tafel wordt ook graag en veel gezongen en menig eet-, en drinklied staat op het repertoire.

Uit de keuken van Tante Nel
De kok van het museumrestaurant heeft zich laten inspireren door de sfeer van de vertelling en serveert zijn gasten gerechten die regelrecht uit de keuken van "tante Nel" lijken te komen.

"Aan Tafel" is een voorstelling door verteller Fons Boer en Renate Jörg, die de vertellingen met prachtige muziek omlijst (zang, piano en accordeon).

Speeldata

Matinée;
Zondag 25 januari, 13.00 tot 17.15 uur

Vrijdag:
16 jan, 6 en 7 feb, 5 en 12 mrt, 9 en 23 april.

Zaterdag:
17 jan, 7 en 21 feb, 6 en 13 maart en 10 april (de voorstelling van 24 april komt te vervallen).

Aanvangstijd:
18.00 uur , eindtijd: 22.30 uur. Prijs: EUR 45,-- inclusief 3-gangen diner en een welkomst-drankje. Reservering noodzakelijk. Bel 026 357 61 23 of reserveer via e-mail

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2003, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.